Home Nieuws Dick Advocaat haalt uit naar Madueke: ‘Dreigend en goed? Ik vind hem...

Dick Advocaat haalt uit naar Madueke: ‘Dreigend en goed? Ik vind hem irritant’

3307
0

De wens van PSV Noni Madueke te behouden ten spijt, Dick Advocaat is van mening dat PSV Madueke per direct moet laten gaan.

Zo blijkt maar weer dat niet iedereen fan is van de Engelse aanvaller, die met zijn snelheid menig defensie open weet te breken. De analisten van Veronica Offside stellen dat de Engelse vleugelspits moeilijk te vervangen is maar Dick Advocaat denkt daar beduidend anders over. “Ik vond hem irritant tegen Fortuna Sittard. Voor 45 miljoen euro zou ik hem zeker wegdoen”, aldus de trainer van ADO Den Haag.

‘Ik heb die wedstrijd tegen Fortuna gekeken, maar het is dus echt een groot gemis dat Gakpo weg is”, zegt Sneijder. ‘Als Madueke dan ook nog eens weg zou gaan, dan wordt het helemaal lastig. Hij is wel de meeste dreigende speler op dit moment. Hij wilde te veel, maar alle dreiging kwam bij hem vandaan.”

‘Er zullen toch wel betere spelers zijn dan Madueke?”, brengt Advocaat in. “Voor 45 miljoen zou ik hem zeker wegdoen. Strik erom en laten gaan, ja hoor. Het is een goede speler, maar ik vond hem tegen Fortuna echt irritant. Hij wilde te veel. Ze zullen nog wel meer spelers op de scoutinglijst hebben staan”, wijst Advocaat naar de scouting.

Van der Meijde is net als Sneijder enthousiast over Madueke. “Hadden jullie het gezien? Madueke legde twee ballen klaar voor Simons. Twee vanaf zes meter! Hij was wel echt gevaarlijk. Op een gegeven moment wordt er dan gezegd dat hij te egoïstisch was, maar als er drie ballen worden voorgegeven en daar gebeurt niets mee, dan zou ik de volgende keer ook denken: ik probeer het zelf wel een keer. Voordat hij het zelf probeerde had hij al wel drie ballen panklaar neergelegd”, besluit de analist.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here