Home Nieuws Dick Advocaat en Huub Stevens begrijpen pure winnaar Ruud van Nistelrooij

Dick Advocaat en Huub Stevens begrijpen pure winnaar Ruud van Nistelrooij

3538
0

Ruud van Nistelrooij zat zondag na de drie snelle tegentreffers van FC Groningen bepaald niet verslagen op de bank in de Euroborg.

Verbazing en verbijstering alom maar PSV kwam na rust goed uit de kleedkamer en ging meteen op zoek naar de aansluitingstreffer, die echter veel te laat viel. Van Nistelrooij coachte en stuurde zijn ploeg meer dan hem lief was maar ieder moment van de wedstrijd en met name de tweede helft, stond PSV op het punt te scoren om zo alsnog de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken.

Na afloop heet Ruud van Nistelrooij mild geweest te zijn voor zijn ploeg, valt er her en der te beluisteren in de media. Daar is echter niet iedereen het mee eens. Zo hebben Huub Stevens en Dick Advocaat begrip voor de relatief milde uitspraken van Ruud van Nistelrooij na de onverwachte nederlaag tegen FC Groningen. Waar er bij AZ en Feyenoord afgelopen weekend na puntenverlies van een ‘schande’ werd gesproken, koos de verliezende trainer er in Groningen voor zichzelf anders te uiten.

“Er was niets aan de hand, het ontstond uit het niets”, zei Van Nistelrooij over de drie tegendoelpunten vlak voor rust. “Van Nistelrooij zal bewust in het openbaar over de pluspunten zijn begonnen”, zegt Stevens tegen het Algemeen Dagblad. “Ze spelen nog tegen Ajax en AZ komende maand. Als dat ook mis zou gaan en je knalt er als trainer voor de camera’s keer op keer bovenop, kun je die gasten misschien al opvegen”, vindt Stevens.

Advocaat benadrukt dat hij zelden zo’n winnaar als Ruud van Nistelrooij heeft meegemaakt. Advocaat werkte in het verleden meermaals samen met de topspits van weleer. “Maar voor de camera’s moet je als trainer nooit spelers afbranden. Dat heeft ook geen zin, want je hebt toch geen betere alternatieven. De achterhoede is het probleem bij PSV, dat is duidelijk. Vooral centraal ontbreekt het gewoon aan pure snelheid”, wijst Advocaat naar Ramalho en Obispo.

Volgens Stevens koos Van Nistelrooij er bewust voor om het zelfvertrouwen van zijn spelers niet helemaal te laten verdwijnen. Advocaat bevestigt de lezing van Stevens: “Bij PSV liggen de problemen gewoon in de achterhoede. Als je daar kwalitatief sterke spelers hebt staan, kun je weleens naar buiten toe wat scherper formuleren als ze minder hebben gespeeld. Nu heeft dat geen enkele zin.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here