Home Nieuws Dick Advocaat dirigeert Joey Veerman naar Juventus: ‘Veerman klaar voor Europese top’

Dick Advocaat dirigeert Joey Veerman naar Juventus: ‘Veerman klaar voor Europese top’

856
0

Meningsverschillen en discussies te over als Joey Veerman het gespreksonderwerp blijkt te zijn. Vrijwel iedere analist heeft wel zijn scherpe mening over de middenvelder uit Volendam klaar.

Afgelopen weekend was het weer raak. Verschillende analisten vielen over elkaar heen in hun meningen over Joey Veerman, die een mooie ontwikkeling weet door te maken onder Peter Bosz. De trainer schroomt echter niet om zijn mening te ventileren en te vertellen wat de technische staf met Veerman van plan is.

Maandagavond bespraken Wilfred Genee, Dick Advocaat en Wim Kieft de kwaliteiten van Veerman bij Veronica Offside. Namens De Telegraaf gaf analist Martijn Meerdink hoog op van Joey Veerman na de uitbeurt bij Heracles Almelo van afgelopen zaterdagavond. Ook Pierre van Hooijdonk gaf aan genoten te hebben van Veerman in Almelo. Ondanks de man meer situatie strooide Veerman met de meest prachtige passes.

Martijn Meerdink besloot de middenvelder in zijn Elftal van de Week van de Telegraaf op te nemen. “Wat naar voren kan, speelt ’ie ook echt altijd tussen de linies door”, ziet de oud-voetballer. “Het lijkt erop dat hij ook wat meer dynamiek heeft gekregen onder Peter Bosz.”

Wel denkt Meerdink dat Veerman nog wat stappen moet zetten om internationaal beter mee te kunnen, met name in defensief opzicht. “Hij speelt natuurlijk verder naar voren dan normaal. Aan de bal is hij fenomenaal.

Dick Advocaat werd maandagavond gevraagd naar zijn mening over Veerman en de oud-coach van PSV stak de loftrompet over Veerman. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal denkt dat de middenvelder meekan in de Europese top. Advocaat stelt vast Joey Veerman op dit moment goed genoeg is voor een topcompetitie als de Serie A. ‘Ik denk dat hij mee kan spelen bij Juventus op het middenveld’, dirigeerde Advocaat Veerman maandagavond richting de club uit Turijn.

Eerder werd Joey Veerman nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Lazio Roma, dat echter nooit door wist te pakken voor de middenvelder. Advocaat kan zich in ieder geval niet vinden in de kritiek op de geboren Volendammer. “Ik heb steeds gezegd: Veerman is een geweldige speler”, zegt hij nogmaals bij Veronica Offside. “Dat hij misschien in de duels wat fanatieker moet zijn. Iedere keer als hij de bal heeft gebeurt er wat. Ik vind hem een geweldige speler. Ik snap niet waarom er moeilijkheden zijn.”

Volgens Advocaat kan een slechte wedstrijd, zoals tegen Ajax, ertussen zitten. “Dat gebeurt toch de beste?”, vraagt hij zich af. De oud-trainer stelt dat Veerman in de Serie A past. “Bij Juventus kan hij zo mee, dat weet ik zeker. Als hij in dezelfde rol kan spelen. Iedere bal komt van hem af.”

Advocaat ziet Veerman nog niet meteen naar de Premier League verhuizen. “En de Engelse top? Dan wordt het wat moeilijker. Dan moet die echt aan de bak. Maar, als je het spel zo snel ziet als hij, dan kan je overal spelen.”


Vorig artikelWel het EK maar niet de voorronde voor Luuk de Jong? Koeman geeft antwoord: ‘Dat weet ik nog niet’
Volgend artikelAad de Mos ergert zich aan wissels in Almelo maar adviseert Peter Bosz te starten met Guus Til

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in