Home Nieuws Dick Advocaat denkt terug aan nostalgie bij PSV: ‘Tina Turner song kwam...

Dick Advocaat denkt terug aan nostalgie bij PSV: ‘Tina Turner song kwam van mij af’

915
0

Dick Advocaat was in het verleden twee keer de trainer van PSV en draagt de club nog steeds een warm hart toe.

Recent sprak Advocaat al uit het moeilijk te vinden naar de inmiddels naar de achtergrond verdrongen malaise bij de club te kijken. ‘Hoe het nu bij PSV gaat doet me wel pijn ja’, zei Advocaat recent over de situatie van weleer.


Advocaat gelooft ook nog altijd in de kwaliteiten van Mark van Bommel. De oud bondscoach is ook een man van de nostalgie en van het verleden. Advocaat herinnert zich zijn periode bij PSV nog erg goed en denkt met veel plezier terug aan de jaren in Eindhoven.

Vrijdag op de persconferentie werd er nog gevraagd naar het verleden bij PSV. Advocaat was wederom uiterst ontspannen en reageerde gevat en met een nostalgische blik op zijn periode bij PSV, waar hij persoonlijk het wereldberoemde nummer ‘ Simply The Best’ introduceerde bij de opkomst. Advocaat erkende dat hij de persoon was die het huidige opkomstnummer van PSV deed introduceren.

“Ja, die komt van mij af. Ze hadden toen met de opkomst van de spelersgroep volgens mij niet zo’n goed nummer. Het gekke is, als ik opkom, voel ik het nog steeds. Dus dat voelen die spelers ook, die het dan wel even willen laten zien.”

Advocaat denkt bij het iconische nummer terug aan zijn tijd in Schotland. “Ik kan me nog herinneren, met Glasgow Rangers, bij Europa Cup-wedstrijden, dan zag je Tina Turner op een paard op dat grote bord. Dan hoorde je die muziek op de achtergrond. Alleen dat beeld en die muziek. Meer had je niet nodig”, concludeert de oefenmeester, die meteen op een idee voor De Kuip komt. “We kunnen het onszelf hier eigenlijk veel makkelijker maken”, aldus de sfeergevoelige oefenmeester.


Facebook Comments