Home Nieuws Dick Advocaat: ‘Bruma draaide bij Galatasaray iedereen dol’

Dick Advocaat: ‘Bruma draaide bij Galatasaray iedereen dol’

3250
0

Het wil maar niet vlotten met de prestaties van vleugelspeler Bruma bij PSV.

PSV betaalde meer dan 12 miljoen voor een speler die tot op heden zeer matig weet te renderen. Maar laten we niet al te negatief zijn want er waren in de clubhistorie meer spelers die pas in het tweede contractjaar konden imponeren. Denk aan Ji Sung Park, die in zijn eerste jaar bij PSV behoorlijk teleurstelde, met fluitconcerten als gevolg. Park herstelde zich in zijn tweede jaar en werd zelfs een publiekslieveling. Manchester United beloonde hem met een miljoenentransfer.


Daar is Bruma nog lang niet aan toe maar het valt niet uit te sluiten dat de Portugees de draad weer op gaat pakken. Zijn spel oogt momenteel niet alleen erg stroef en geregeld ook bijster slecht, maar het vertrouwen is ook heel ver te zoeken bij de geplaagde vleugelspeler. Is het dan alleen maar slecht wat de Portugees laat zien? Nee zeker niet, al lijkt het daar momenteel wel op. Tegen Ajax liet hij toch zo af en toe zijn klasse zien met snel spel en een snelle voortzetting maar de constante lijn ontbreekt. Er gaat nog teveel fout en medespelers lijken Bruma vaak over te slaan.

De ballen springen van zijn voeten, aannames gaan stroef en de voortzetting is vaak onder de maat. Als je dan ook nog een uitbrander krijgt van Ihattaren is het duidelijk dat het niveau ver onder het acceptabele blijft hangen. Toch valt de aankoop van Bruma niet alleen op het conto van John de Jong af te schuiven. Ook Marcel Brands bewoog jaren achtereen hemel en aarde om Bruma naar Eindhoven te halen.

Feit is dat de Portugees geen speler is die een ploeg zonder vertrouwen en geloof met acties op sleeptouw neemt. De snelle aanvaller rendeert het beste in een ploeg met vertrouwen waarin hij niet meteen het verschil behoeft te maken. Bruma mist de klasse om net als Bergwijn of Malen een wedstrijd open te breken. Toch etaleert hij soms vlagen van zijn klasse maar het is te weinig om momenteel van waarde te kunnen zijn. Het begin van het huidige rampseizoen was veelbelovend. Bruma scoorde, stond op de juiste plaats, gaf assists en was onderdeel van veel vlot lopende aanvallen.

Dick Advocaat sprak zondagavond bij Rondo van Ziggo zijn verbazing uit over het spel en het geringe rendement van Bruma. Advocaat kende een andere Bruma, die in zijn tijd bij Galatasaray iedere defensie problemen bezorgde met zijn acties, dribbels en snelheid. ‘Toen ik trainer van Fenerbahce was, zag ik dat Bruma wekelijks iedereen dol draaide. Hij speelde echt heel goed daar’, zei Advocaat.

Ook tafelgast Khalid Boulahrouz heeft een ander beeld van Bruma. ‘Toen ik bij Sporting speelde kwam Bruma net door vanuit het tweede van Sporting en was hij echt een heel groot talent. Hij dribbelde iedereen voorbij en had vaak heel veel dreiging. Er was geen houden aan hoewel het afwerken wel echt ondermaats was’, aldus Boulahrouz over zijn voormalig ploeggenoot, die volgens de oud voetballer aan zijn schot moet werken.


Facebook Comments