Home Nieuws Dick Advocaat blikt terug op boze Ronaldo bij PSV: ‘Hij wilde starten...

Dick Advocaat blikt terug op boze Ronaldo bij PSV: ‘Hij wilde starten in de bekerfinale tegen Sparta’

1220
0

Als het over de periode van Ronaldo bij PSV gaat, wordt ook altijd de laatste periode rond de bekerfinale tegen Sparta aangehaald.

Rondom die bekerfinale zou Ronaldo boos zijn geweest op Dick Advocaat. De trainer van Feyenoord spreekt dit tegen.


Dick Advocaat benadrukt in gesprek met Voetbal International dat hij bij PSV prima over weg kon met Ronaldo, die net als de trainer in het seizoen 1994/1995 neerstreek in Eindhoven. De Braziliaan zei in het verleden dat hij al na twee jaar vertrok uit Nederland vanwege zijn moeizame relatie met Advocaat, wat zijn oorsprong hervond rond de bekerfinale.

“Ja, zo heeft hij dat toen gezegd, hè. Ronaldo was in dat tweede jaar lange tijd geblesseerd. Wij deden het toen met René Eijkelkamp in de spits. Toen Ronaldo terugkwam, wilde hij starten in de bekerfinale tegen Sparta, maar dat kon ik niet maken. Daar was Ronaldo kwaad over.”

“Maar we hebben geen probleem gehad, hoor. Later toen hij bij Internazionale speelde, kwam hij langs op De Herdgang en heeft hij ook nog gewoon meegetraind. Ronaldo behoort zonder twijfel tot de beste spelers met wie ik heb gewerkt. Ik vond Ronaldo een heel lieve, amicale jongen.”

Advocaat voelde zich ‘vaderlijk’ ten opzichte van de voormalig topaanvaller. “Het is weleens voorgekomen dat Ronaldo na een uitwedstrijd zó moe was, dat hij in de bus naast me kwam zitten en met zijn hoofd op mijn schouder in slaap viel. Hij was verder heel open en had ook wel kuren, maar niet zoveel als Romário. Door zijn kwaliteiten vond iedereen Ronaldo ook aardig”, aldus Dick Advocaat over de vedette Ronaldo bij PSV.


Facebook Comments Box