Home Nieuws Deze uitspraak RvC-lid PSV zal Ruud van Nistelrooij waarschijnlijk niet kunnen waarderen

Deze uitspraak RvC-lid PSV zal Ruud van Nistelrooij waarschijnlijk niet kunnen waarderen

10633
0

Ruud van Nistelrooij is de laatste tijd weer wat vaker in het nieuws. De trainer is een jaar na diens opstappen bij PSV weer helemaal klaar om als hoofdtrainer aan de slag te gaan.

Van Nistelrooij doet ervaringen op alle grote competities want de trainer gaat gesprekken aan in Sevilla, Madrid en Manchester om ervaringen uit te wisselen over het trainersvak. Zijn voorkeur gaat dan ook naar de Engelse, Spaanse of Duitse competitie wat het vervolg van zijn carriere aangaat. Van Nistelrooij wordt ook genoemd als trainer van AZ, al lijkt dat er niet zomaar van te gaan komen.

Van Nistelrooij genoot het lopende seizoen ook van de prestaties van het elftal van Peter Bosz. PSV is en blijft zijn club en dus genoot de Geffenaar met volle teugen van de landstitel van PSV. Van Nistelrooij bedankte Peter Bosz ook nog voor de manier hoe er met de prestaties van het PSV voor het tijdperk Bosz werd omgesprongen.

“Ik heb hem een bericht gestuurd. Met de welgemeende complimenten”, zegt Van Nistelrooij over Bosz in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Alle lof die hij krijgt is terecht. En wat ik klasse vind, is hoe hij ook met mij is omgegaan. Het zijn kleine dingen hè: ook een keer het werk benoemen dat is verricht vóór jouw komst. Het fundament dat was gelegd.”

Het werk van Ruud van Nistelrooij wordt niet over het hoofd gezien. Dat geldt ook voor Hans van Breukelen. Naar eigen zeggen had Van Breukelen moeite met het afscheid van John de Jong en later Ruud van Nistelrooij. Van Breukelen vindt namelijk dat ook Ruud van Nistelrooij en John de Jong een belangrijk aandeel hebben gehad in de landstitel van PSV. Natuurlijk, Van Breukelen wijst naar Peter Bosz als grote succesfactor in het geheel van deze landstitel maar Van Breukelen wil gezegd hebben dat Ruud van Nistelrooij en John de Jong zeker factoren zijn in het behalen van de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis.

‘De directie en Peter Bosz verdienen alle lof, maar ik wil ook de credits geven aan John de Jong en Ruud van Nistelrooij, die de basis voor dit succes hebben gelegd’, zei Hans van Breukelen recent in gesprek met Voetbal International. ‘Tachtig procent van de selectie die er nu staat, is samengesteld door De Jong en Van Nistelrooij heeft een aantal jongens door laten komen die nu heel belangrijk zijn voor deze ploeg. Dat mogen we ook niet vergeten’, is Van Breukelen van mening.

De huidige Raad van Commissarissen is compleet anders ingericht. Frank Arnesen is de opvolger van Hans van Breukelen maar vlak ook de commissarissen Ingrid Wolf en Klaas Dijkhoff niet uit. Beide droegen afgelopen periode ook bij aan de rust en prestatiedrang van het huidige PSV. Voetbal International ging het gesprek aan met beide leden van de Raad van Commissarissen van PSV. Daarbij valt één opmerking wel degelijk op. Wolf wijst namelijk ook naar het vorige seizoen onder Ruud van Nistelrooij in combinatie met het type voetbal dat gespeeld werd. Of Ruud van Nistelrooij blij zal zijn met die uitspraak valt nog te bezien.

‘Het was een bijzonder seizoen, vooral omdat we van defence naar offence zijn gegaan. Ik ben dol op aanvallend voetbal’, aldus lid van de Raad van Commissarissen Ingrid Wolf.


Vorig artikelHirving Lozano erkent mindere vorm: ‘Ik kwam hier geblesseerd aan’
Volgend artikelVIDEO | De BESTE GOALS, SKILLS & ASSISTS van Sergiño Dest bij PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in