Home Nieuws Deventer was PSV opnieuw goed gezind: ‘Bij rust konden we al nadenken...

Deventer was PSV opnieuw goed gezind: ‘Bij rust konden we al nadenken over dinsdag’

788
0

PSV wist in amper een jaar tijd drie keer een uitwedstrijd in Deventer in winst om te zetten. Ook zaterdagavond kon het vizier al vroeg op de wedstrijd in Glasgow worden gericht.

Eerder dit jaar won PSV al de halve finale van het bekertoernooi van de Eagles en ook zaterdagavond was de weerstand daar maar wist PSV de wedstrijd toch eenvoudig over de streep te trekken. Ruud van Nistelrooij gaf na afloop in gesprek met ESPN aan vooral blij te zijn met de drie punten.

“Na die rode kaart werd het uiteindelijk een makkelijke wedstrijd. Ook omdat we meteen doorpakten en die 2-1 en 3-1 maakten”, aldus Van Nistelrooij. “Toen konden we al nadenken over dinsdag en dat was natuurlijk gunstig. Alles bij elkaar opgeteld wel een kritische noot dat we een goal tegen krijgen tegen 10 man en nog anderhalve kans weggeven. Dat was wel minder.”

Van Nistelrooij zag ook dat de concentratie minder werd. “Door de score en omdat je met een man meer stond. De gedachten gingen misschien ook al uit naar wat komen gaat en dan zie je de verslapping plaats vinden. We begonnen nog fantastisch aan de wedstrijd met drie of vier kansen en goed spel op de helft van de tegenstander. Daar hebben we het voor de wedstrijd over gehad en dat lieten ze toen wel zien”, aldus Ruud van Nistelrooij.

Van Nistelrooij was lovend over het spel van Xavi Simons. “Het was heel goed, maar dit zien we elke dag. Dit is voor ons al acht weken zichtbaar, dus ons verrast het niet”, zei hij daarover. “Als je dit niveau acht weken lang haalt, weet je dat je hem zo kan opstellen. Je hoopt natuurlijk dat het dan ook in wedstrijden zichtbaar wordt, maar hij heeft de flair, het vertrouwen en de kwaliteiten. Hij is een rasvoetballer. Dan is het genieten van een aantal momenten.”


Vorig artikelVan Nistelrooij waardeert kleedkamer bezoek Eagles speler na grove charge op Ledezma
Volgend artikelEngelse media wijzen naar PSV: 50 miljoen euro voor Gakpo niet te weigeren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in