Home Nieuws Dest, Tillman en Pepi timmeren hard aan de weg met Team USA,...

Dest, Tillman en Pepi timmeren hard aan de weg met Team USA, Bosz baalt voor Pepi

7462
0

PSV’ers Sergiño Dest, Malik Tillman en Ricardo Pepi steken deze week weer de Atlantische oceaan over op weg naar thuisland de Verenigde Staten.

Sergiño Dest, Malik Tillman en Ricardo Pepi zijn door bondscoach Gregg Berhalter geselecteerd voor de Amerikaanse voetbalploeg, die later deze maand in eigen land oefent tegen Duitsland en Ghana. Inmiddels zijn Dest, Tillman en Pepi volwaardige A-internationals te noemen voor Team USA, waarmee ze hard aan de weg timmeren. Het Amerikaanse elftal zit al enige jaren in de lift en komt nagenoeg ieder opvolgend wereldkampioenschap beter voor de dag dan het toernooi daarvoor.

Team USA verloor van het Nederlands Elftal maar maakte geen slechte indruk en bleek bij vlagen zelfs beter te zijn dan het Oranje van Louis van Gaal, die meer uit het afgelopen wereldkampioenschap had kunnen halen. Of dat ook voor de nationale elftallen van de Verenigde Staten en in mindere mate Canada geldt als we naar het afgelopen wereldkampioenschap in Qatar kijken, valt nog te bezien want de wereldwijde top zit er nog niet in voor beide landen.

Of dat ook over enkele jaren nog geldt, blijft een interessante vraag maar feit is wel dat er steeds meer geweldige voetballers uit de Verenigde Staten afkomstig zijn. PSV beschikt inmiddels over drie fantastische spelers in de personen van Sergiño Dest, Malik Tillman en Ricardo Pepi.

Dest, Tillman en Pepi maken deel uit van een 23-koppige selectie van de Amerikaanse bondscoach Berhalter. Het nationale elftal van de Verenigde Staen speelt op 14 oktober in East Hartford tegen het Duitse nationale elftal. Drie dagen later staat het treffen met Ghana op het programma. Die wedstrijd wordt gespeeld in Nashville.

Peter Bosz ziet ondertussen dat hij bijna niet meer om Malik Tillman heen kan. De verfijnde Amerikaanse nummer tien is een speler die altijd ingespeeld kan worden en nauwelijks balverlies lijdt. Zijn verfijnde techniek is een lust voor het oog maar Tillman beschikt over voldoende capaciteiten om als afmaker te fungeren. Dat geldt ook voor Ricardo Pepi, die tegen Sparta Rotterdam juist een keer niet mocht invallen van de trainer, die daar naar eigen zeggen na afloop van baalde omdat hij de Amerikaanse spits juist speelminuten gunt.


Vorig artikelVIDEO | Xavi Simons ziet PSV op Spangen excelleren en kan niet anders concluderen dat hij een ijzersterk PSV heeft verlaten
Volgend artikelPerez geniet elke wedstrijd van PSV maar baalt van punt tegen Sevilla: ‘PSV one-trick pony’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in