Home Nieuws Johan Derksen verdedigt Jorrit Hendrix

Johan Derksen verdedigt Jorrit Hendrix

48
0

Jorrit Hendrix ontsnapte zondagmiddag aan een rode kaart in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. John van het Schip en zijn Amsterdamse gevolg vonden het allen een gele kaart maar daar is scheidsrechter van dienst Johan Derksen aan tafel bij Voetbal Inside het duidelijk niet mee eens.

Volgens de tafelheren van Voetbal Inside had Hendrix zijn tweede gele kaart moeten krijgen. “Omdat hij de bal niet speelt”, zegt wijsneus en betweter René van der Gijp. “Hij speelt twee keer de bal niet. Eigenlijk was de tweede overtreding identiek aan de eerste. Dat is geel. Hij heeft ook niet de intentie om de bal te spelen. Hij zit zeker een meter naast de bal. Hij is totaal niet met de bal bezig.”

Johan Derksen vond het geen gele kaart. “Ik ben de enige scheidsrechter in het gezelschep en stoor me altijd geweldig aan lekengepraat”, reageert hij. “Ik was het volledig met Kuipers eens. Deze overtreding was niet zwaar en bewust genoeg. Die kans die er eventueel uit voorkwam was ‘not promising’. Kuipers had de hele wedstrijd kapot gemaakt als hij hiervoor een gele kaart gegeven had. Dan hadden jullie hier in koor zitten blèren dat het een schande was. Ik vind het een uitstekende beslissing.”

“Het was een beetje ongelukkig wat hij deed en geen bewuste overtreding”, vervolgt Derksen. “Het was ook niet het ontnemen van een scoringskans. Er zitten honderdduizenden mensen nu instemmend te knikken in allerlei huiskamers”, besluit hij.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here