Home Nieuws Derde plotselinge vertrek in vier jaar | Vertrek Simons mede ingegeven door...

Derde plotselinge vertrek in vier jaar | Vertrek Simons mede ingegeven door opstappen Ruud van Nistelrooij

6756
0

‘Er is wel veel anders bij de club’, zei matchwinner Xavi Simons na afloop van AZ – PSV; een wedstrijd die de jonge topvoetballer eigenhandig wist te beslissen met twee schitterende acties.

PSV kon zich na de winst in Alkmaar opmaken voor een zomer gericht op de voorronde van de Champions League maar kon toch nog niet bevroeden dat Paris Saint-Germain de plannen rondom Xavi Simons zou gaan dwarsbomen. Toch lag een scenario welke zich afgelopen weekend ontsponnen heeft wel degelijk op de loer want Xavi Simons zet al jaren precies de stappen die hij nodig acht. Eerder werd zonder slag of stoot afscheid genomen van FC Barcelona.

Simons verruilde de jeugdopleiding van FC Barcelona in 2019 voor die van Paris Saint-Germain. Een van de redenen hiervoor was dat er vanuit Simons, ondersteund door toenmalig zaakwaarnemer Mino Raiola en vader Regillio Simons, graag werd gezien dat hij bij het hoogste juniorenteam aan zou sluiten. Zonder pardon liet hij FC Barcelona vertwijfeld achter zich.

Ook in Catalonië deed zijn plotselinge vertrek veel stof opwaaien. Veel verbazing en reuring in de media na het plotselinge vertrek uit de Catalaanse hoofdstad. Vorig jaar zomer besloot Xavi Simons een plotseling vertrek nog eens dunnetjes over te doen door als een dief in de nacht uit Parijs te vertrekken. Een zelfde scenario ontspon zich afgelopen weekend. Om half 10 in de ochtend, nog geen 12 uur na de oefenwedstrijd tegen, nam Simons uit het niets afscheid van zijn teamgenoten om vervolgens naar Parijs af te reizen.

Deze keer zou het in tegenstelling tot precies een jaar geleden, te gering aantal speelminuten en perspectief in Parijs, gaan over een gebrek aan niveau in de Eredivisie. Ligue 1 en de Bundesliga zouden meer van Simons vragen en dus werd er zonder pardon afscheid van PSV genomen. Het is Simons zijn goed recht zo snel mogelijk de top van het internationale voetbal te bestormen. Niks tussenstations of nog een jaar rijpen maar meteen richting de top. Dat daar dito salarissen bij horen, is mooi meegenomen.

Toch klinken er nog anderen redenen door, zo daags na het vertrek van sterspeler Xavi Simons. De Telegraaf meldt dat het opstappen van Ruud van Nistelrooij een voorname reden is om te kiezen voor een vertrek bij PSV. Met andere woorden: Het vertrek van Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer van PSV heeft een grote impact gehad op Xavi Simons.

“In de periode voor de komst van Simons naar PSV afgelopen zomer putte Ruud van Nistelrooij zich uit in het warm maken van het begenadigde talent voor een verhuizing naar Nederland, het land waar hij was geboren, maar nog nooit had gespeeld. Met een glimlach vertelde Simons later over alle berichtjes die Van Nistelrooij had gestuurd en die hem mede over de streep hadden getrokken”, schrijft De Telegraaf.


Vorig artikelFranse kranten wijzen naar Luis Enrique als spil achter transfer Xavi Simons naar PSG
Volgend artikelSimons transfer houdt Europese media bezig, PSG doet Spurs voorstel en United meldt zich

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in