Home Nieuws Is bij Internazionale vertrekkende Stefan de Vrij optie voor Bosz en PSV?

Is bij Internazionale vertrekkende Stefan de Vrij optie voor Bosz en PSV?

3693
0

Denzel Dumfries is nog slechts één overwinning verwijderd van eeuwige roem. Denzel Dumfries presteerde veel afgelopen jaren. Bijna het onmogelijke.

Steeds weet de verdediger, die feitelijk een aanvaller is, zich aan te passen aan een hoger niveau. Van Barendrecht naar Sparta, van Sparta naar Heerenveen en van Heerenveen naar PSV. Ook de stap daarna gaat geruisloos als even moeiteloos. Van Europese Champions League wedstrijden met PSV naar de finale van de Champions League in Istanbul. In de carriere van Denzel Dumfries kan gewoon alles.

Dumfries, die in 2021 van PSV naar Milaan verhuisde, is een vast gezicht in het basiselftal van zijn club Internazionale. Ondanks de kwaliteit bij Manchester City heeft Dumfries vertrouwen in een goede afloop in Istanbul: “We hebben er zin in.” En waarom ook niet?’, is de verdediger verwachtingsvol over de finale.

Een speler die weleens de omgekeerde weg van Denzel Dumfries zou kunnen gaan bewandelen luistert naar de naam Stefan de Vrij. De centrum verdediger werd in de zomer van 2020 uitgeroepen tot beste verdediger van de Serie A. Hij bleef onder meer Napolitaan Kalidou Koulibaly en Juventus-verdedigers Matthijs de Ligt en Leonardo Bonucci voor. Maar de laatste maanden en het laatste jaar vooral, verloopt het wat moeizamer voor de pas 31 jarige centrale verdediger, die meer dan eens met een terugkeer naar Nederland in verband wordt gebracht en dus ook bij PSV genoemd wordt. Stefan de Vrij naar PSV, is een niet geheel onlogische gedachte geworden.

De Vrij is niet meer zeker van een basisplaats maar heeft veel ervaring en wil weer minuten maken in het internationale topvoetbal. Van de laatste zes competitiewedstrijden stond hij vier keer in de basisopstelling en begon hij twee keer op de bank. In de twee ontmoetingen met AC Milan (in de halve finale van de Champions League) was hij twee keer reserve. Het zit De Vrij eigenlijk elke week dwars.

De Vrij: “Ik heb de afgelopen periode best mijn wedstrijden meegepakt, maar natuurlijk wil ik meer spelen. Het zijn de keuzes die de trainer maakt. De duels die ik krijg, probeer ik zo goed mogelijk in te vullen. Dat lukt goed. Meer kun je niet doen.”

Over zijn toekomst bij Inter kan hij niks zinnigs zeggen: “Of ik blijf, is nog niet zeker. Wel zeker is dat ik het hier naar mijn zin heb en dat de club en ik in gesprek zijn. Ik heb vertrouwen in mezelf. Daar ga ik altijd eerst vanuit en dan zijn er verder allerlei overwegingen die je meeneemt in je keuzes. Speeltijd is er daar één van. Na de finale komt er meer duidelijkheid”, aldus De Vrij, de niet alleen in Nederlandse media met een terugkeer naar de Eredivisie in verband wordt gebracht maar ook in de Italiaanse media houdt men rekening met een vertrek naar Nederland.


Vorig artikelIn beeld | De kampioensfeesten van Mark van Bommel en Roger Schmidt
Volgend artikelDe gang van Xavi Simons naar Ruud van Nistelrooij, beschuldigingen hoog opgepakt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in