Home Nieuws Denzel Dumfries leeft zijn Oranje droom en zegt over terugkeer: ‘PSV en...

Denzel Dumfries leeft zijn Oranje droom en zegt over terugkeer: ‘PSV en Sparta zijn echt mijn clubs’

2368
0

Denzel Dumfries staat aan de vooravond van zijn tweede grote eindtoernooi. De verdediger is onder van Gaal een speler voor de basis en beseft dat hij voor belangrijke als even bijzondere weken staat.

Het systeem waarin van Gaal wenst te spelen ligt Dumfries wel want de back kan ook naar hartenlust aanvallen. Ondanks dat de rol in de vijf mans verdediging hem heel goed lijkt te passen, vindt Dumfries niet dat Oranje altijd zo zou moeten spelen. Ook blikt de verdediger terug op zijn jaren in de Eredivisie, waar PSV en Sparta een streepje voor hebben als hij ooit terug zou keren naar Nederland.

“Ik vind dat heel erg afhankelijk van de beschikbare spelers en ook wel van de tegenstander”, zegt Dumfries in het magazine Helden. “Voor mij is het een ideaal systeem, omdat we het met Inter spelen, maar ik voel me ook thuis in een systeem met vier verdedigers en een echter rechtsbuiten voor me. We hebben met het Nederlands elftal heel vaak en met succes met vier verdedigers gespeeld, hebben ons geplaatst voor de finale van de Nations League en het WK. Mij maakte het niet uit. Ik ben bij Sparta begonnen als centrumverdediger, maar ben als rechtsback doorgebroken en voor die positie aangetrokken door Heerenveen.”

“Van Gaal is een fantastische trainer, ik luister naar wat hij zegt en beschouw het als een eer om met hem te mogen werken”, vervolgt Dumfries. “Ik ga voor Van Gaal door een muur. Hij is tactisch heel sterk, heeft een overtuigende visie. Ik weet precies wat hij van mij verwacht en hij brengt dat over op een manier die nauwelijks duidelijker kan. Bovendien is hij op menselijk vlak heel sterk, hij is heel eerlijk en verwacht ook dat je eerlijk tegen hem bent. Daarmee creëert hij in mijn ogen een topsportklimaat waarin iedereen maximaal presteert.”

De verdediger heeft soms moeite om zich te realiseren dat hij speler van Inter en Oranje is maar het besef dat de weg naar succes lang is geweest realiseert hij zich als geen ander. “Als ik naar het verloop van mijn carrière kijk, ben ik heel er gezegend. Ik ken nog altijd mijn verbeterpunten, daarom weet ik dat ik nog altijd beter kan worden en me kan ontwikkelen”, zegt hij over zijn kwaliteiten.

Ook Dumfries laat zich zijn toekomst niet voorspellen maar mocht hij ooit nog terugkeren naar de Eredivisie, dan heeft de verdediger zo zijn voorkeuren. “PSV en Sparta zijn echt mijn clubs, dus als ik het voorrecht heb op latere leeftijd op niveau te kunnen terugkeren naar Nederland, dan ga ik bij voorkeur naar PSV of Sparta. En als ik dan meer gedoceerd moet spelen, zou ik graag nog eens in het centrum spelen. Maar voorlopig is dat niet aan de orde”, besluit Dumfries.


Vorig artikelCody Gakpo op weg naar basisplaats tegen Senegal óf gaat van Gaal teleurstellen met Davy Klaassen?
Volgend artikelEngels medium: Situatie Ronaldo bij United heeft mogelijk gevolgen voor PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in