Home Nieuws Denzel Dumfries: ‘Ik heb nooit het doel gehad om een CL-finale te...

Denzel Dumfries: ‘Ik heb nooit het doel gehad om een CL-finale te spelen’

428
0

Denzel Dumfries speelt zaterdagavond met zijn club Internazionale FC de Champions League finale tegen Manchester City.

Het is bepaald geen droomfinale te noemen. Beide clubs staan behoorlijk in de negatieve spotlights wat betreft status en de financiële situatie. De ene club, de werkgever van Dumfries, staar onder curatele bij de UEFA omwille van jaarlijk terugkerende miljoenenverliezen. De almachtige UEFA, de bond met de vele petten op, wil graag accuraat optreden maar straft daarmee ook clubs die juist weer voor inkomsten bij de UEFA zorgen.

Denzel Dumfries zal het een zorg zijn. De speler die 10 jaar geleden nog voor de amateurs van Barendrecht uit kwam en geregeld te horen krijgt dat hij vierkante voeten heeft, gaat op voor zijn eerste grote finale. In gesprek met de media, die afgelopen week massaal een bezoek brachten aan het trainingscomplex van voetbalclub Inter, spreekt Dumfries over zijn carriere, die hem via PSV tot de finale van de Champions League bracht.

Aan de andere kant treft Dumfries tegenstander Manchester City, waar in tegenstelling tot Paris Saint-Germain, blijkt dat veel geld uitgeven toch altijd een keer loont in de vorm van de winst van de Champions League. City, met zogenaamd één van de beste trainers ter wereld in dienst, speelt haar tweede grote finale maar net als met FC Bayern München, lukt het Guardiola niet de grote beker te winnen.

De Spaanse aansteller zal zich in Istanbul met armgebaren en aandacht trekkend gedrag, weer volop laten zien aan de zijlijn. Toch dienen City, wat meer een bank is dan een voetbalclub, en Guardiola komende maanden rekening te houden met het enorme dreun omdat zowel de UEFA als de Engelse bond The FA, dreigt met het afnemen van een serie aan prijzen die de laatste jaren veroverd zijn. City wist tientallen regels te overtreden inzake Financial Fairplay. Het zal Denzel Dumfries verder een zorg zijn. In onderstaande video blikt hij vooruit op de Champions League finale in Istanbul.


Vorig artikelDe langdurige gesprekken | Bosz wilde toezeggingen over mogelijkheden bij verkoop bepaalde spelers
Volgend artikelNa akkoord met Bosz lijkt PSV flink door te pakken | Versterking in aantocht: Van Ligue 1 en de Premier League tot de Bundesliga

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in