Home Nieuws Denzel Dumfries: ‘Ik heb genoten van de kampioenswedstrijd tegen Ajax’

Denzel Dumfries: ‘Ik heb genoten van de kampioenswedstrijd tegen Ajax’

34
0

Denzel Dumfries wist al ruim voordat het vorige seizoen ten einde was dat hij speler van PSV zou zijn in het nieuwe seizoen. Dat geeft de rechtsback aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De back zag vervolgens dat het nog heel wat voeten in aarde had maar hield vertrouwen en zag bij de eerste training de nodige bekende gezichten. “De nodige spelers kende ik al goed,” zo geeft hij aan. “Spelers als Steven Bergwijn, Pablo Rosario en Bart Ramselaar kende ik al via Jong Oranje en het is een voordeel dat ik ze als voetballer en mens al heb meegemaakt. Het klikte wel. Daardoor voelt niet alles als compleet nieuw.”

De rechtsback was in april aanwezig in het Philips Stadion. toen PSV kampioen werd tegen Ajax. “Even alvast sfeer proeven. Het was de mooiste wedstrijd van PSV van het seizoen en daar wilde ik bij zijn,” zegt hij daarover. “Ik heb ervan genoten en het is mooi om nu bij de club te horen. Mede dankzij die wedstrijd krijgen we de kans om naar de Champions League te gaan.”

Vrij snel na die wedstrijd wist hij al dat PSV zijn volgende club zou gaan worden. “De clubs hadden een tijdje nodig om eruit te komen, maar ik heb er altijd rekening mee gehouden dat het rond zou komen. Ook op vakantie ben ik er niet echt ongerust over geweest,” zo geeft Dumfries aan.

Dumfries vervolgt: “Voor de buitenwacht was het misschien niet helemaal duidelijk, maar ik was al snel overtuigd van PSV en dat hier mijn toekomst zou liggen. Ik had van spelers bij Jong Oranje al een beetje gehoord hoe het eraan toe gaat. Het is denk ik iets rustiger dan bij de andere topclubs in Nederland, maar toch moet er op topniveau gepresteerd worden.”

De van SC Heerenveen overgekomen rechtsback is aangetrokken als vervanger van Santiago Arias, die momenteel echter nog altijd onder contract staat in Eindhoven. Met een transfer van de Colombiaan is Dumfries echter bijna niet bezig. “Gebeurt het, dan gebeurt het. Ik heb er zelf geen invloed op en het lijkt me niet handig om daar dan veel energie in te steken. Je moet focussen op de dingen die je wel kunt beïnvloeden en dat is je eigen prestatie. Niet een eventuele transfer van een collega,” zegt hij daarover.

Na zijn transfer sprak Dumfries ook nog met Jetro Willems over PSV. “Ik hoop hetzelfde te kunnen presteren. Dat hij op zijn vrije dag naar PSV is gekomen om iedereen voor de wedstrijd tegen Ajax succes te wensen, vind ik mooi. Hij is trots op deze club,” zegt hij daarover. “Jetro is een neef van Sherell Floranus, een goede vriend van me die nu in Heerenveen mijn plek kan overnemen. Ook de voetbalwereld is klein.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here