Home Nieuws Denzel Dumfries: ‘Ik heb geen verklaring voor die eerste helft’

Denzel Dumfries: ‘Ik heb geen verklaring voor die eerste helft’

176
0

Denzel Dumfries had na afloop van FC Volendam – PSV geen enkele verklaring waarom het zo moeizaam ging voor PSV.

Het was ook inderdaad hemeltergend slecht wat PSV liet zien. Dumfries legt uit: “Het is het belangrijkste dat we gewonnen hebben. Ik heb ook geen verklaring voor die eerste helft. We waren slordig aan de bal en zaten niet goed in de duels. Zij waren gewoon de bovenliggende partij. Je weet dat het in de beker alle kanten op kan gaan, maar wij mogen zo niet beginnen. Maar we herstellen ons goed, dus dat is wel weer een compliment waard.”


Dumfries gaat verder in gesprek met ESPN. “Zij verdienen uiteraard complimenten”, zegt Dumfries over Volendam. “Ze hebben het heel goed gedaan. Ik zei het ook al tegen El Azzouzi: in de eerste helft speelden zij echt verschrikkelijk goed, met veel energie. Op het einde zie je dat de ruimtes groter worden en wij gevaarlijker worden. Wij maken de kansen dan wel af.”

Na afloop ging het over het penalty moment maar dat Dumfries slechts kort het volgende over te zeggen. Met een stalen gezicht, zonder te lachen, zei hij: “Nee, hij raakte mij echt hoor. Hij stond op mijn tenen. Ik raakte daardoor uit balans.”

“Het belangrijkste is dat je gewoon doorgaat. De trainer zei dat PSV in de laatste dertig jaar drie keer de beker heeft gewonnen, dus het wordt wel weer tijd”, aldus de aanvoerder van het winnende PSV.