Home Nieuws Denzel Dumfries, een verdediger voor de Premier League of voor Internazionale?

Denzel Dumfries, een verdediger voor de Premier League of voor Internazionale?

629
0

Denzel Dumfries timmert momenteel hard aan de weg en is daarmee naar alle waarschijnlijkheid bezig aan zijn laatste maanden bij PSV.

Hoewel Dumfries met zijn snelheid, winnaarsmentaliteit, aanvalsdrang, inzet en passie uitstekend bij de nieuwe speelwijze van Roger Schmidt zou passen, is het nauwelijks voor te stellen dat de energieke rechtsback volgend seizoen nog bij PSV speelt.


Dumfries mag dan rechtsback zijn maar de karakter voetballer kan op de gehele rechterflank uit de voeten. Hij is inmiddels goed voor al zeven competitietreffers, bijna het hoogste aantal voor een verdediger in deze eeuw.

Backs zijn gewilde spelers op de internationale markt. Zeker degenen die ook aanvallend bijdragen. PSV merkte dat de afgelopen jaren al. Achter elkaar gingen met Santiago Arias en Angeliño een offensief ingestelde rechts- en een linksback van PSV door naar grote clubs in Europa. Atlético Madrid kocht Arias, Manchester City haalde Angeliño terug. Ondertussen drijft het automatisch de prijs op dus PSV kan weer miljoenen euro’s tegemoet zien.

De diverse analisten prijzen Dumfries wekelijks. “In de kleine ruimte is Dumfries geen wonder van techniek. Maar kijk vooral wat hij wél kan,’’ zeiden Ronald de Boer en Kenneth Perez zondag bij FOX.

Ronald Koeman kan een flinke duit in het zakje doen met een basisplaats. “Voor mijn kansen op het EK moet ik wel een betere tweede seizoenshelft spelen’’, zei Dumfries in januari op trainingskamp in Qatar. ,,Dat heeft de bondscoach me duidelijk gemaakt de laatste keer dat we elkaar spraken.’

Denzel Dumfries lijkt momenteel voor iedere topclub in een Europa een versterking te zijn. Waar ligt de toekomstige focus van de verdediger? Ligt zijn voorkeur in de Premier League of juist in Spanje of Italie? De naam van Internazionale valt in dat kader bij David Endt, die in gesprek met Voetbalprimeur uit de doeken doet waarom Dumfries bij de blauwe club uit Milaan zou passen.

“Ik ben wel fan van hem”, zegt Italië kenner en Inter fan Endt. “Soms oogt hij wat wild en dat heeft ook te maken met uiterlijkheden. Zijn gezicht staat altijd een beetje streng. Maar hij is absoluut een speler voor de Serie A.”

Inter zou aan Dumfries moeten denken, stelt Endt. “Ik denk dat hij het daar goed zou doen. Hij kan een kwaliteitsinjectie geven op die positie bij Inter. Ze hebben op rechtsback wel iemand zoals hij nodig, dus hij zou daar goed passen”, aldus de Italië kenner en Inter fan.


Facebook Comments