Home Nieuws Denzel Dumfries adviseert John de Jong

Denzel Dumfries adviseert John de Jong

2458
0

Aanvoerder Denzel Dumfries heeft persoonlijk John de Jong geadviseerd een specialist in groepsdynamica mee te nemen naar het trainingskamp in Qatar.

Waarom? Het was nodig, concludeerde de aanvoerder. Na de eerste wedstrijd sinds het ontslag van Mark van Bommel sprak Ernest Faber openlijk zijn verbazing uit over de negatieve communicatie tussen de spelers. “Had hij helemaal gelijk in. En ik vond het ook goed van hem dat hij dat toen meteen zo zei. Maar doe het maar eens, pfff. Dat is lastig, hoor”, zegt Dumfries tegen AD Sportwereld.


Dumfries trok de stoute schoenen aan en stapte naar John de Jong, die ervoor zorgde dat er een specialist in groepsdynamica ingevlogen werd. Marco Hoogerland is deze week mee naar het trainingskamp in Qatar. “Ik vind dat heel belangrijk”, zegt Dumfries. “Daarom heb ik dat bij John de Jong aangekaart.”

“Ik ken Marco al persoonlijk van mijn tijd bij Heerenveen. Hij zag die negatieve onderlinge dynamiek ook. Hij voert individuele gesprekken en gesprekken met de groep. Als we iets zijn verloren als team voor de winterstop, dan is het de cultuur van dingen eerlijk benoemen zonder dat het persoonlijk wordt.”

“Om een voorbeeld te geven: je kunt in het veld roepen: Klootzak, waarom geef je mij zo’n bal?! Je kunt ook zeggen: Klootzak, waarom geef je zo’n bal en daarna een handreiking doen om er samen beter van te worden. Bij ons hoorde je op den duur alleen nog het eerste. Wat menselijk is, hoor, als je zoveel keer achter elkaar niet meer wint. Maar het brengt je niks, zo’n houding”, aldus Dumfries.


Facebook Comments