Home Nieuws Degradatiekandidaat én moeizaam scorend FC Groningen noteerde maar liefst 17 doelpogingen tegen...

Degradatiekandidaat én moeizaam scorend FC Groningen noteerde maar liefst 17 doelpogingen tegen PSV

602
0

De nederlaag bij FC Twente in perspectief bekeken zit er helaas niet meer in na nieuwe forse nederlagen tegen Cambuur Leeuwarden en FC Groningen.

De provincieclubs op sc Heerenveen na zijn PSV dit seizoen bijzonder slecht gezind. De verliespartijen betreffen inmiddels geen incidenten meer. Wat is er aan de hand en waarom verliest PSV bij Premier League koploper Arsenal niet met bovengemiddelde cijfers? Is het concentratie, wilskracht, motivatie of heeft het andere oorzaken. Feit is dat PSV scherp en fris maar ook uitermate fit aan de wedstrijd in de Euroborg begon. Guus Til had PSV op voorsprong kunnen zetten maar verzuimde, waarna de ellende aanving.

Waar ging het mis, werd Van Nistelrooij bij ESPN gevraagd. ‘Tussen de 39ste en de 46ste minuut’, antwoordde hij veelzeggend. ‘In die minuten krijg je er drie tegen, terwijl je na na de eerste helft eigenlijk met 1-3 voor moet staan’, vond de coach die weinig valt te verwijten in Groningen.

‘Die eerste tegengoal valt na een individuele fout, helaas, kan gebeuren, daarna komt er een spelhervatting waar je niet oplet en dan valt ook nog de derde. Dan kom je zelfs nog terug. We bleven wel ons ding doen. Dan heb je het er in de rust over, de hoeveelheid kansen die we creëren, als we zo blijven spelen’, zag van Nistelrooij maar het liep allemaal anders.

PSV probeerde de schade te herstellen en kwam in de tweede helft tot liefst 21 doelpogingen, maar die leverden slechts één treffer op van Guus Til. Luuk de Jong en Cody Gakpo raakten de lat. Over de hele wedstrijd had PSV statistisch de beter kansen: de ploeg van Van Nistelrooij kwam tot bijna het dubbele aantal expected goals van Groningen (1,83 om 3,31).

Maar daar blijft het niet bij. FC Groningen creëerde namelijk ook een grote hoeveelheid kansen. Een te groot aantal voor een ploeg die cijfermatig dit seizoen tot de degradatiekandidaten weet te behoren en bovendien net als Cambuur met grote moeite weet te scoren. FC Groningen wist namelijk maar liefst 17 doelpogingen te creëren tegen PSV. Een ongekend aantal. PSV wist over de gehele wedstrijd 28 keer een doelpoging te creëren maar 10 daarvan ontstonden niet uit goed combinatievoetbal maar uit vrije trappen en dode spelmomenten.