Home Nieuws Definitieve potindeling voor selectie UEFA Champions League

Definitieve potindeling voor selectie UEFA Champions League

9
0

Donderdagavond om 18u vindt in Monaco de selectie plaats voor de UEFA Champions League. Van een echte traditionele loting is namelijk al jaren geen sprake meer. De UEFA selecteert clubs op basis van herkomst en coëfficiënt. In eerste instanties zorgt de UEFA ervoor dat middels een ouderwetse selectie deze clubs zo weinig mogelijk weerstand zullen krijgen om zodoende zolang mogelijk aan het toernooi te kunnen deelnemen. Immers alleen dan is er de mogelijkheid zoveel mogelijk inkomsten te kunnen genereren, welke vervolgens ook weer terugvloeien naar de geselecteerde clubs, die er feitelijk geen recht op hebben.
Coëfficiënten worden kunstmatig hoog gehouden door toe te staan clubs uit de ‘grote’ landen schulden te laten maken om zodoende representatieve elftallen op de been te kunnen brengen. De selectie cq. loting is louter bedoeld om zoveel mogelijk in de pas te lopen van landen waar de topclubs de grootste schulden hebben opgebouwd. Zo creëert de UEFA de grootste stroom aan TV inkomsten waar clubs als PSV, Celtic of FC Basel maar nauwelijks van kunnen en mogen profiteren.

PSV zit zoals al eerder bekend in pot 3 en zal dus een tegenstander loten uit zowel pot 1, pot 2 als pot 4. Woensdagavond schoof Borussia Mönchengladbach nog door naar pot 3, de pot van PSV, als gevolg van de uitschakelingen van Ajax en FC Salzburg.

Potindeling bij loting:

Pot 1:
Real Madrid
Barcelona
Leicester
Bayern München
Juventus
Benfica
PSG
CSKA Moskou

Pot 2:
Atletico Madrid
Borussia Dortmund
Arsenal
Manchester City
Sevilla
FC Porto
Napoli
Bayer Leverkusen

Pot 3:
FC Basel
Tottenham Hotspur
Dinamo Kiev
Olympique Lyon
PSV
Sporting Lissabon
Club Brugge
Borussia Mönchengladbach

Pot 4:
Celtic
AS Monaco
Besiktas
Legia Warschau
Dinamo Zagreb
Ludogorets
FC Kopenhagen
FK Rostov


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here