Home Nieuws Bevestiging vanuit Portugal: Roger Schmidt nieuwe trainer Benfica

Bevestiging vanuit Portugal: Roger Schmidt nieuwe trainer Benfica

188
0

Het is definitief. Roger Schmidt wordt de nieuwe trainer van Benfica uit Lissabon.

De club uit Portugal wenst een andere manier van voetbal te gaan spelen en denkt dat Roger Schmidt de aangewezen persoon daarvoor is. Het tweeluik tussen PSV en Benfica in de laatste voorronde van de Champions League maakte indruk op het bestuur van de Portugezen, die PSV uitermate scherp en vol pressing zagen spelen. PSV speelde over 180 minuten bezien inderdaad uitmuntend voetbal.

Nu is daar de bevestiging van het hoofdtrainerschap. De eerste contacten tussen Schmidt en Benfica zouden al dateren van december. Het aan de beurs genoteerde Benfica moest de deal alvast doorgeven aan de CMVM, de Portugese commissie voor toezicht op de markten in effecten en financiële instrumenten. Dat meldt Voetbal International.

Roger Schmidt was eerder trainer van Delbrücker SC, SC Preussen Münster, SC Paderborn 07, Red Bull Salzburg, Bayer Leverkusen en Beijing Guoan. In Eindhoven zijn de prestaties wisselend geweest. Tot op heden won Schmidt de Johan Cruijff Schaal en de KNVB beker. Los van de twee prijzen zijn er onder een groot deel van de PSV aanhang veel twijfels over het functioneren van Roger Schmidt en het beoogde voetbal wat de Duitse trainer zou gaan brengen.


Facebook Comments Box