Home Nieuws Definitief akkoord is nabij maar het gaat tot vervelens toe al maanden...

Definitief akkoord is nabij maar het gaat tot vervelens toe al maanden over een speler die openlijk twijfelt over een toekomst bij PSV

31960
0

De berichtgevingen over Xavi Simons zijn al maanden onophoudelijk maar er zal snel een einde aan komen. Een akkoord is namelijk dichtbij, melden bronnen tegenover PSV Inside.

Nationale en internationale media speculeren al maanden achtereen over contractverlenging, over transferclausules van 6 miljoen en over transferclausules van 12 miljoen, over een terugkeer naar Paris Saint-Germain of over een andere zaakwaarnemer met banden met Arsenal. Ondertussen heeft Simons nog steeds een contract tot en met de zomer van 2027 maar de speler in kwestie twijfelt al maanden openlijk over dat vorig jaar zomer getekende contract.

Met name na opstappen van Ruud van Nistelrooij leek Simons even uit zijn doen te zijn. Openlijk, andermaal openlijk, sprak hij over zijn toekomst bij PSV. ‘Er is wel veel veranderd de laatste tijd’, zei Simons tegenover meerdere media.

Xavi Simons is een geweldige speler maar nauwelijks een gearriveerde speler. Toch toch gaat het al maanden achtereen over hoofdrolspeler Simons. Het gaat over een speler die openlijk twijfelt of hij wel of niet bij PSV wil blijven. Het wordt onderhand vermoeiend en vervelend. De middenvelder had zeker veel invloed op de eindklassering van PSV dit seizoen en was belangrijk in een aantal grote wedstrijden.

Op het Europese toneel kon de topvoetballer echter nauwelijks potten breken. Tegen Sevilla en Arsenal kende de aanvaller enkele redelijke tot goede momenten maar beslissend was hij niet. In de thuiswedstrijd tegen Ajax liet Simons zeker enkele knappe staaltjes voetbal zien, was beslissend en in Alkmaar bleek Simons wel degelijk ronduit beslissend te zijn in een topwedstrijd. Het doet verder niets af aan het topseizoen van de middenvelder maar de vraag hoe een topvoetballer van net 20 jaar oud in deze situatie weet te belanden is een vraag waar zeker wel antwoorden op te geven zijn.

Is PSV vorig seizoen te vrijgevig geweest met de bepalingen in het contract van Simons inzake de mogelijkheden terug te keren naar Parijs na een eventueel tegenvallend seizoen in Eindhoven of eiste Simons en zijn zakelijke gevolg nu eenmaal zo’n ingewikkelde terugkeer-clausule? Heeft de nieuwe Engelse zaakwaarnemer Simons ingefluisterd dat twijfels blijven uitspreken een hoger nieuw contract kan opleveren? Veel PSV fans zijn het ondertussen wel zat steeds maar te moeten aanhoren en afwachten of de nationale (en niet internationale) topvoetballer Xavi Simons wel bij PSV wenst te blijven en daar sluiten we ons inmiddels bij aan.

Desalniettemin is een akkoord nabij en zijn PSV en Xavi Simons het nagenoeg eens over het verlengen en opwaarderen van het veel besproken contract. Ook is er een oplossing aanstaande over de PSG transferclausule dus veel kan er niet meer mis gaan. Toch laat de witte rook veel en veel te lang op zich wachten.

Darren Dein, de nieuwe zaakwaarnemer van Simons, heeft opnieuw in gesprekken met de PSV-leiding gezegd dat Simons een langer verblijf bij PSV wel ziet zitten maar dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat het contract snel verlengd gaat worden tot en met de zomer van 2028.

‘De Eindhovense club moet namelijk niet alleen flink in de buidel tasten om hem aan boord te houden, maar ook een aantal concessies doen aangaande de mogelijke toekomstige transferopbrengst’, zo klinkt het in de verschillende Nederlandse kranten. In Frankrijk houdt men nog steeds vol dat er een gesprek gaat komen tussen de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain en Simons en zijn zaakwaarnemer.

‘PSV wil hem komend seizoen heel graag laten bevestigen, maar kan en wil zich ook niet helemaal uitleveren: in dat spanningsveld zaten de onderhandelingen.’ Nog niets is rond, maar men lijkt ‘daarin een modus te vinden’. PSG en Arsenal vormen nu geen directe gesprekspartner voor Simons, die zelf met zijn hoofd bij PSV is. De verwachting is wel dat er voor de start van het wedstrijdseizoen een klap op de zaak is gegeven en waarschijnlijk al eerder’, schrijft het Eindhovens Dagblad over de speler die toch gewoon nog steeds lijkt te twijfelen over zijn toekomst bij PSV; week in week uit, maand in maand uit.


Vorig artikelVeel waardering voor Ismael Saibari na gebaar voor Nouri
Volgend artikelInteresse in Johan Bakayoko neemt flink toe: ‘Bakayoko staat van Leipzig tot Milaan op lijstjes’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in