Home Nieuws Defensieve problemen op Ibrox Park, PSV met slechts 5 verdedigers na afhaken...

Defensieve problemen op Ibrox Park, PSV met slechts 5 verdedigers na afhaken Van Aanholt en Mwene

3706
0

Peter Bosz spreekt niet graag over spelers waar hij niet over kan beschikken. De trainer richt zijn blik graag op de spelers waar hij wel over kan beschikken.

En dus zal Peter Bosz maandagavond op de persconferentie in Glasgow niet al teveel kwijt willen over Patrick van Aanholt en Phillipp Mwene. Beide spelers zijn er namelijk niet bij in Schotland en dat mag toch wel een aderlating worden genoemd.

Phillipp Mwene en Patrick van Aanholt reizen dus ook niet mee met PSV naar de Schotse stad. Dat zou meteen ook het meereizen van Sergiño Dest kunnen verklaren. PSV deed er afgelopen dagen alles aan de verdediger speelklaar en speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijd in Glasgow. Dat mag mede door de afwezigheid van de verdedigers een prettige bijkomstigheid worden genoemd.

Van Aanholt werd zaterdag in het uitduel met Vitesse vroegtijdig naar de kant gehaald. Tot op heden is er nog geen melding van een blessure geweest vanuit de club, maar het lijkt erop dat Van Aanholt niet fit genoeg is om mee naar Glasgow af te reizen. Shurandy Sambo en Jordan Teze zijn er wel bij en dat geldt dus ook voor Dest. PSV meldt dat de Amerikaanse verdediger fit genoeg om te spelen, na zijn periode van intensieve voorbereidingen bij FC Barcelona.

Voor Mwene geldt dat hij opspelende gewrichtsklachten heeft. Die klachten waren ook de reden van zijn afwezigheid in Arnhem. Mogelijk heeft Mwene wel zijn laatste duel voor PSV al gespeeld. De Oostenrijker werd vorige week in verband gebracht met een terugkeer bij FSV Mainz 05. De 29-jarige rechtsback werd twee jaar geleden transfervrij overgenomen van de Duitse ploeg, maar hij krijgt nu de kans om terug te keren als het aan Mainz ligt.

Noa Lang daarentegen is weer fit en zit wel weer bij de selectie van PSV. Hij miste de wedstrijd in Graz tegen Sturm en in Arnhem tegen Vitesse nog door een blessure.


Vorig artikelSergiño Dest voelt veel vertrouwen en verklaart transfer: ‘PSV was elke dag met me bezig’
Volgend artikelEarnie Stewart wordt heel enthousiast van enthousiaste Sergiño Dest, en deelt ‘sneertje’ uit aan Ajax

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in