Home Nieuws Debuut Patrick van Aanholt geeft vertrouwen en hoop voor de toekomst

Debuut Patrick van Aanholt geeft vertrouwen en hoop voor de toekomst

1116
0

PSV liet nagenoeg niets zien in de Rotterdamse Kuip maar er vielen zeker lichtpuntjes te noteren.

Dat de ene wissel niet de andere wissel is, bleek na de inbreng van Johan Bakayoko en Patrick van Aanholt. Eerst genoemde had geen enkele inbreng en bleek zelfs een gevaar voor de eigen ploeg te zijn door bal na bal te verspelen. Bakayoko is talentvol maar zijn ontwikkeling stokt behoorlijk sinds het doorschuiven naar de eerste selectie.

De wissel van Patrick van Aanholt voor Mwene weet zeker veel goeds te beloven. Aan de bal was het spel van de ervaren van Aanholt goed te noemen. De verdediger speelt met vertrouwen en souplesse en kan met recht een aanwinst worden genoemd.

‘Ik was ready voor deze wedstrijd. Maar de trainer bepaalt de opstelling. Als ik er dan niet in sta, moet ik er klaar voor zijn als ik de kans krijg. En die kreeg ik in de eerste helft al. Ik denk dat ik wel een oké wedstrijd heb gespeeld.’

Van Aanholt heeft in zijn loopbaan al van alles meegemaakt en hoopt zijn ploeggenoten bij PSV daarmee te kunnen helpen. ‘Ik vind dat ik daarin een rol kan spelen, ja’. Ik heb heel veel ervaring opgedaan in het buitenland en ken de ins en outs om een wedstrijd te winnen. Dus ik denk dat ik met die ervaring wel behulpzaam kan zijn. Het is heel mooi om hier te zijn.’

Over de wedstrijd zei Van Aanholt: ‘Je weet dat als je hier een rode kaart pakt dat je onder druk komt te staan. Dat gebeurde ook en dan moet je gewoon bikkelen. Er kwamen negen minuten bij, dan denk je wel: wow, waar is dat op gebaseerd? Uiteindelijk maken ze de 2-2, dat is balen. Maar we hebben een puntje gepakt, we hebben in ieder geval niet verloren. Dat is het belangrijkste’, aldus van Aanholt, wiens rentree naar meer smaakt en vertrouwen geeft voor de toekomst.


Vorig artikelPSV wijzigt schema Boscagli, rentree tegen FC Emmen lonkt
Volgend artikelXavi Simons heeft geen transferwens: ‘Ik heb signalen dat hij nog een seizoen wil blijven’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in