Home Nieuws Debast uitblinker | Van Bommel baalt van Anderlecht maar is drie hoofdprijzen...

Debast uitblinker | Van Bommel baalt van Anderlecht maar is drie hoofdprijzen verder en blikt terug op PSV jaren

2432
0

Mark van Bommel is met zijn club Royal Antwerp FC op bezoek bij Anderlecht onderuit gegaan. De landskampioen verloor met 1-0 van de club van Zeno Debast, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van PSV.

De trainer van de club die in Belgie alle prijzen voor opeiste zag zijn ploeg in Brussel ondermaats presteren. De trainer wist wel beslag te leggen op alle drie de beschikbare titels in Belgie, een gegeven wat bij PSV niet lukte. De Limburger is meer ervaren en een andere coach geworden. In een interview met het Belgische medium Het Laatste Nieuws blikt hij terug op zijn turbulente periode bij PSV. Inmiddels zegt van Bommel dat hij bepaalde zaken anders had moeten aanpakken in Eindhoven.

“Soms ging het te ver”, erkent Van Bommel. “Je mag niet doordraven. Ik denk dat ik dat bij PSV wel gedaan heb. Ik gaf té veel details. Dat is niet goed”, zegt de trainer. “Het klinkt misschien arrogant, maar ik weet van mezelf dat mijn trainingen goed zijn. Dat ik in de omgang met mijn spelers ook goed ben. Je ziet aan mijn elftallen dat ik ze op een bepaalde manier laat voetballen. Alleen zijn er dingen rondom die clubs gebeurd die minder goed zijn gegaan.”

Van Bommel zegt daarover. “Bij Wolfsburg had ik al na twee weken door dat het zou mislopen. Bij PSV was het een nadeel dat ik de club kende. Ik wist precies hoe alles liep en daar irriteerde ik mij aan. Ik heb de lat daar té hoog gelegd, wilde te professioneel werken. Daar heb ik uit geleerd. Bij PSV was ik nog meer voetballer dan trainer. Dan was ik elke beslissing van de scheidsrechter aan het contesteren bij de vierde ref”, aldus Mark van Bommel over zijn jaren bij PSV.

De nederlaag in Brussel dit weekend bleek moeilijk te verteren voor de coach van de kampioen. “Nee, ik vond het geen terechte overwinning van Anderlecht”, zei Van Bommel na afloop. “Wij hebben vandaag enkel van onszelf verloren en hebben dit aan onszelf te wijten. Er waren momenten waarop wij de bal hadden en controleerden. We speelden ook een heel goede tweede helft. De grootste kansen waren voor ons, maar dan moet je ook scoren. Daarom vind ik het niet verdiend, maar het is natuurlijk wel 1-0 geëindigd. Als je uit bij Anderlecht zo dominant bent in de tweede helft en je verliest, heb je het enkel aan jezelf te wijten. Of het een penalty was? Ja.”

Zoals gezegd was PSV target Zeno Debast uitblinker aan Anderlecht zijde. De jonge verdediger is inmiddels op de hoogte van de belangstelling van PSV maar het lijkt hem allerminst te deren. Van Bommel zag de verdediger van de Brusselse club uitblinken en alles voor zich houden. De laatste geluiden vanuit Brussel zijn dat PSV deze week een bod zal gaan uitbrengen op de jonge Belgische international.


Vorig artikelVan Hanegem ergert zich en wijst naar Feyenoord-fans: ‘Ik snap werkelijk niet dat mensen hem uitfloten’
Volgend artikelLoting | Zonder blunders aan PSV zijde kan Rangers FC de borst natmaken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in