Home Nieuws De zware dagen van Timo Baumgartl

De zware dagen van Timo Baumgartl

1661
0

PSV weet momenteel dramatisch te presteren en ziet ieder perspectief op successen aan de horizon verdwijnen.

Nauwelijks een maand geleden was PSV na 30 minuten in de Arena virtueel koploper van Nederland, had het zicht op de beker en Europa League voetbal. Nauwelijks een maand verder resteert er nagenoeg niets. Het elftal van Roger Schmidt heeft cijfermatig nog alle zicht op de volgende ronde van het Europa League toernooi maar wie de defensie van het elftal van Schmidt ziet schutteren weet nagenoeg welke uitkomst het tweeluik met Olympiakos zal gaan hebben.


Het PSV anno 2021 heeft simpelweg te veel doelpunten nodig om een wedstrijd te kunnen winnen. Of omgedraaid kunnen we inmiddels stellen dat dit PSV teveel tegendoelpunten te verwerken krijgt om een wedstrijd te kunnen winnen. Terug naar de cijfers. De schrikbarende cijfers laten zien dat van de laatste 11 doelpogingen van tegenstanders als ADO en Olympiakos, PSV 7 tegendoelpunten te verwerken krijgt.

Het zou niet fair zijn om Timo Baumgartl daar de schuld van te geven want het geschutter van Rosario en Boscagli en uiteraard Teze, bij de 2-2 van ADO mag ook benoemd worden. De eerste tegentreffer van ADO mag toch voor een groot deel op het conto van verdediger Baumgartl worden geschoven. De Duitse centrale verdediger zonder ritme en vertrouwen is momenteel niet goed genoeg om deel van de selectie te mogen uitmaken. Tel daarbij op het slordig spelende blok Rosario en Sangare en de ellende van de serie tegendoelpunten is compleet.

Het zijn zware dagen voor Timo Baumgarlt, die worstelt met vorm en vertrouwen maar tegelijk ook moet presteren. De Duitser krijgt uiteraard steun van zijn ploeggenoten. Denzel Dumfries heeft het donderdagavond na de 4-2-nederlaag van PSV bij Olympiacos in de zestiende finales van de Europa League opgenomen voor Baumgartl.

De 24-jarige Baumgartl begon op de bank in Piraeus en werd vanwege een hoofdwond bij Olivier Boscagli al in de 38e minuut ingebracht. Nog voor rust leidde de Duitser door een knullige fout de 3-2 in. Hij verspeelde de bal bij het strafschopgebied aan Youssef El Arabi, die keeper Yvon Mvogo omspeelde en scoorde.

“Timo had een heel ongelukkige invalbeurt”, zei Dumfries in gesprek met ESPN. “We kennen hem als een op en top professional en niemand in het team gunt hem dit. We zijn er om hem op te vangen. Het is af en toe zwaar om prof te zijn, maar dit mag niet gebeuren en dat weet hij zelf ook.”


Facebook Comments