Home Columns De zogenaamde brief aan Noa Lang is vele malen ergerlijker dan het...

De zogenaamde brief aan Noa Lang is vele malen ergerlijker dan het ‘fenomeen biergooien’

1747
0

Noa Lang is sinds een week of vijf PSV’er en de eerste indrukken zijn louter positief te noemen.

Lang blijkt een gangmaker te zijn in de positieve zin van het woord, is met zijn leeftijd van 24 jaar niet meteen de meest ervaren spelen van het geheel maar speler van de middencategorie. Leeftijdsopbouw van de selectie is immers ook belangrijk.

Alle seinen staan simpelweg op groen als we de transfer van Lang naar PSV analyseren. Dan zijn daar nog ontegenzeggelijk zijn enorme kwaliteiten, die voor een enorme impuls in de voorhoede zorgen. Noa Lang speelt op dezelfde positie als Cody Gakpo maar tot op heden lijkt Lang wat meer energie in zijn spel te leggen dan zijn voorganger Gakpo.

Kortom, tot op heden louter positieve verhalen over Noa Lang. Tot er vrijdag op het sociale media kanaal van Noa Lang plotseling een post verscheen. Een zogenaamde brief van een PSV supporter. De hoofdrolspeler zelf reageert er vrij nuchter op maar een brief als deze is een zeer kwalijke zaak te noemen. Waar menigeen spelers via sociale media uitscheldt en/of bedreigt onder een synoniem of een schuilnaam om niet achterhaald te kunnen worden, lijkt de schrijver van de laffe zogenaamde brief hier te kiezen voor zekerheid. Zekerheid in de zin dat

In de digitale wereld kan immers veel achterhaald worden, lijkt de laffe schrijver hier te denken. Twintig jaar geleden dacht een laffe Ajax fan Guus Hiddink en zijn ouders te kunnen bedreigen via een brief naar het huisadres van de ouders van Hiddink in Varsseveld. Hiddink bleek danig onder de indruk te zijn van dat gebeuren. En dat alleen maar omdat PSV interesse toonde in Rafael van der Vaart, die op dood spoor zat in Amsterdam en in het verleden zijn voorliefde voor PSV en Romario al eens openbaar maakte.

In het geval van Noa Lang wordt er niemand bedreigd maar de lafheid straalt er van alle kanten vanaf. Afgelopen seizoen kunnen we gekscherend duiden als het seizoen van het zogenaamde biergooien. Eigenlijk al net zo laf en simpelweg dom te noemen als de zogenaamde brief gericht aan Noa Lang. In principe zijn beide vergrijpen niet met elkaar te vergelijken maar ergens ook weer wel. Een wedstrijd wordt namelijk stil gelegd omdat de voetbalgemeenschap onder aanvoering van de KNVB het simpelweg beu is dat de hoofdrolspelers worden bekogeld met bier of wat voor drank dan ook. Met bier gooien is immers een zelfde vergrijp als een speler beledigen.

De brief gericht aan Noa Lang is een regelrechte belediging te noemen en dient dan ook keihard te worden aangepakt. De zogenaamde brief aan Noa Lang is vele malen ergerlijker dan het ‘fenomeen biergooien’. We mogen in ieder geval hopen dat de bedenker van het schrijven zich een dag na publicatie alsnog doodschaamt en een nieuw schrijven naar het Philips Stadion stuurt. Of medewerkers van de club de brief hadden moeten openmaken, zoals her en der geopperd werd, alvorens deze aan Noa Lang te overhandigen, is een andere discussie.

De redactie van PSV Inside schaamt zich in ieder geval voor dit soort lieden, die dit soort schrijfsels richting spelers openbaren. Laat het dit soort onverlaten en schandalen duidelijk zijn dat Noa Lang vanaf minuut één zeer welkom is bij onze club.


Vorig artikelDe eerste dagen van Malik Tillman op de Herdgang: ‘PSV is geweldig en de fans fantastisch’
Volgend artikelPSV zet met bod van 12 miljoen euro vol in op komst balvaste Schouten | Nottingham Forest en AC Milan lijken geen concurrent te zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in