Home Nieuws De zeldzame insteek van Johan Bakayoko vs de insteek van Xavi Simons:...

De zeldzame insteek van Johan Bakayoko vs de insteek van Xavi Simons: ‘Natuurlijk blijf ik bij PSV’

2782
0

Heeft Johan Bakayoko een uitzonderlijk goede zaakwaarnemer? Het antwoord op die vraag proberen we te geven.

Johan Bakayoko kan komende zaterdag in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht rekenen op een basisplaats.

De aanvaller maakt wekelijks stappen voorwaarts in zijn ontwikkeling en lijkt ook wekelijks een betere speler te worden. Speelminuten, speelminuten en nog eens speelminuten. Dat is waar het om draait bij jonge talentvolle voetballers. Johan Bakayoko kan tegenwoordig zijn lol niet op met een groot aantal aan speelminuten bij zowel PSV als de Belgische nationale ploeg. Het heeft er alle schijn van dat Bakayaoko met een uitzonderlijke zaakwaarnemer te maken.

Ga maar na: Voor de zoveelste keer afgelopen half jaar wenst Johan Bakayoko graag uit te spreken dat hij zeker bij PSV blijft deze zomer. Een uitspraak waar leeftijd- en generatiegenoot Xavi Simons zijn vingers niet aan wilde branden en ook Joey Veerman kan nog niet met zekerheid zeggen dat hij bij PSV blijft deze zomer. Natuurlijk, de intentie is er wel en natuurlijk wordt er gesproken over de landstitel wat het grote doel moet gaan worden komend seizoen.

Ook Isaac Babadi lijkt nog niets te kunnen zeggen over zijn toekomst bij PSV. Voor Johan Bakayoko lijken andere wetten te gelden want de aanvaller sprak al meermaals uit dat hij juist wel bij PSV wilde blijven deze zomer. Zaakwaarnemer, speler en familie zaten natuurlijk al meermaals bij elkaar afgelopen half jaar. De opties bespreken, wikken en wegen maar de beste optie met zicht op speeltijd op het Europese kampioenschap in Duitsland, is bij PSV blijven.

Die gedachtegang staat haaks op de gedachtengang van Xavi Simons en zijn gehele gevolg. Beide aanvallers zijn even oud en beide aanvallers stonden en staan in de belangstelling van Paris Saint-Germain maar beide aanvallers maken met dezelfde doelen, een Europees Kampioenschap in Duitsland, een andere keuze. Paris Saint-Germain hoeft deze zomer niet meer aan te kloppen bij Johan Bakayoko en zijn zaakwaarnemer want zijn keuze staat vast.

De Belgische buitenspeler laat zich niet leiden door het oliegeld van Paris Saint-Germain of welke andere club dan ook. Johan Bakayoko kiest voor ontwikkeling, daar waar hij denkt dat die ontwikkeling de grootste kans grote vormen aan te nemen. Heeft Johan Bakayoko dan een zaakwaarnemer die zich echt weet te onderscheiden en kiest voor begeleiding in plaats van snel geldgewin? Het heeft er alle schijn van.

Tot januari was Bakayoko nog geen basisspeler bij PSV. Inmiddels is de buitenspeler een van de belangrijkste krachten. “Natuurlijk blijf ik bij PSV”, zei de Belg na PSV – Strum Graz.

De PSV fans vinden nog steeds wel wat van de move van Simons naar Red Bull Leipzig. Het merendeel van de fans begrijpt niet waarom de middenvelder PSV wilde verlaten, zoals het merendeel van de fans de keuze van Johan Bakayoko juist wel begrijpt gezien de doelstellingen van de speler die, we herhalen het nog maar een keer, dezelfde doelstellingen zijn als die van Xavi Simons. Kortom, Xavi Simons kan een voorbeeld nemen aan de doelstellingen en keuzes van Johan Bakayoko, die zich niet laat leiden door geldgewin door een door oliegeld gedreven voetbalclub.


Vorig artikelIn Oostenrijk vergelijkt men ‘beter’ PSV met ‘minder’ Feyenoord: ‘Dit heb ik lang niet meer gezien’
Volgend artikelPSV wil na Tillman nog meer spelers aantrekken, nieuw bod PSV van 12 miljoen euro op Zeno Debast aanstaande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in