Home Nieuws De weggegooide miljoenen voor Erick Guttierez: ‘PSV heeft een Guardado 2.0 nodig’

De weggegooide miljoenen voor Erick Guttierez: ‘PSV heeft een Guardado 2.0 nodig’

3374
0

John de Jong krijgt de komende maanden de beschikking over vele miljoenen euro’s.

De technisch directeur van de club zal via uitgaande transfers de nodige inkomsten gaan genereren maar tegelijkertijd zal de Jong ook via de nieuwe aanstaande kapitaalsinjectie ook de nodige miljoenen tegemoet gaan zien.


Hoe deze gelden te besteden? Moet PSV de Braziliaanse markt weer op of juist de Duitse markt zoals het geval wat Philipp Max en Mario Gotze? PSV kende ook successen met Mexicaanse spelers.

Types als Salcido en Guardado maar recenter natuurlijk Hirving Lozano. Een speler waar het niet mee lukt om successen te behalen is zonder twijfel Erick Guttierez. De middenvelder mag inmiddels best als mislukt worden beschouwd en mag zelfs voor enkele miljoenen euro’s vertrekken bij PSV. Het is te hopen dat Guti nog wat meters maakt op de Goldcup van aanstaande zomer want anders zal er een flinke som moeten worden afgeschreven. In dat geval zijn het daadwerkelijk weggegooide miljoenen.

In gesprek met de NOS geeft Aad de Mos zijn mening over eventuele nieuwe aankopen. Ook De Mos ziet wel wat in een nieuw dosis Latijns gif. “Met Mexicanen heeft PSV negen van de tien keer een gelukkige hand gehad. Met uitzondering van Gutiérrez, die zijn transfersom niet heeft waargemaakt. Maar ik weet niet hoe het netwerk van PSV in elkaar zit en of er nog een lijntje met Mexico is.”

In het recente verleden had PSV succes met spelers als Andrés Guardado, Carlos Salcido en Héctor Moreno. “Maar waar zijn de Zuid-Amerikanen nu?”, vraagt interviewer en NOS verslaggever Joep Schreuder zich af. “Types met een mentaliteit kunnen ze goed gebruiken. PSV heeft een Guardado 2.0 nodig! Het zijn nu allemaal lieve leuke jongens op het middenveld.”