Home Nieuws De weg van PSV naar de titel

De weg van PSV naar de titel

2045
0

De weg van PSV naar de titel

Met nog negen duels te gaan is de strijd om de titel in de Eredivisie nu echt losgebarsten. Na de nederlaag van PSV tegen Ajax en de daaropvolgende nederlaag tegen AZ leek de titel ver uit zicht. Maar sinds vorige week is de achterstand op koploper Ajax nog maar twee punten en verspeelden de Amsterdammers de koppositie bijna thuis tegen RKC. In die wedstrijd bleek, dat de Amsterdamse club zeker niet alles gaat winnen en dat de weg naar de titel voor PSV zomaar succesvol kan worden, als er met geloof en passie gespeeld wordt.

De resterende duels voor PSV

Volgens de bookmakers van websites als Bet365 is Ajax nog altijd favoriet voor de titel in de Eredivisie, maar PSV komt de laatste weken steeds dichterbij. Voor iedere euro die wordt ingezet op Ajax krijg je 1.16 euro terug. Voor PSV staat dat nu nog op 5 euro. Toch lijkt PSV een eenvoudiger programma te hebben dan Ajax.

De Eindhovense club neemt het de komende negen duels nog op tegen een paar lastige tegenstanders, en een aantal wat makkelijkere opponenten. De wedstrijden die het meest in het oog springen zijn de volgende. Op zondag 13 maart staat het altijd lastige uitduel met FC Utrecht op het programma. Ook al draait Utrecht niet geweldig de laatste tijd, PSV zal op z’n hoede moeten zijn tegen de Domstedelingen. Een week later volgt het thuisduel tegen laagvlieger Fortuna Sittard, wat op papier geen probleem mag zijn.

Na de interlandbreak van eind maart hervat PSV de competitie begin april met een lastig uitduel tegen FC Twente. Voor de liefhebbers van Voetbal wedden een interessant duel, want FC Twente scoort boven verwachting goed dit seizoen. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan doelman Unnerstall, die afgelopen seizoen nog bij PSV onder de lat stond en van plek ruilde met Joël Drommel.

Na Twente-uit volgen nog thuisduels tegen RKC, Willem II en NEC. Die wedstrijden zouden voor PSV geen problemen op mogen leveren. De uitduels die nog op het programma staan zijn Cambuur Leeuwarden, Feyenoord en PEC Zwolle. Vooral het duel met Feyenoord belooft lastig te worden, maar ook de duels met Cambuur en Zwolle mogen de manschappen van trainer Roger Schmidt zeker niet onderschatten.

PSV mag weinig punten meer laten liggen in de competitie, wil het serieus kans maken op de titel. Daarnaast is de club nog afhankelijk van Ajax, dat vooral met Groningen-uit, Vitesse-uit en AZ-uit nog erg lastige uitduels op het programma heeft staan. Ook het thuisduel met Feyenoord heeft Ajax nog voor de boeg. Aan het eind van het seizoen zal blijken welk team over de langste adem beschikt.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here