Home Nieuws De week vrijaf voor FC Twente – PSV onderwerp van gesprek voor...

De week vrijaf voor FC Twente – PSV onderwerp van gesprek voor PSV directie

5943
0

Over enkele weken is het seizoen ten einde en zal Roger Schmidt de PSV deur achter zich dicht gaan trekken. De Duitse coach vertrekt in ieder geval met één hoofdprijs.

Wie over enkele jaren aan het tijdperk Roger Schmidt zal terugdenken kan niet anders dan terugdenken aan de vele blessures. Deze week werd bekend dat er gedurende de afgelopen twee jaar 61 blessuregevallen waren. Een ongekend aantal, wat inmiddels vele vraagtekens op weet te roepen. Op de burelen van het Philips Stadion is het inmiddels een item geworden. PSV ziet namelijk onderbelasting als een van de redenen voor het hoge aantal blessures dit seizoen. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. Binnen de club wordt verwacht dat er soms te weinig, te voorzichtig of te weinig op echte wedstrijdintensiteit is getraind. Uiteraard wordt ook de Corona pandemie meegenomen in de beoordeling.

Er wordt ook kritisch gekeken naar de aanpak van Roger Schmidt. Voor de uitwedstrijd bij FC Twente gaf Schmidt zijn selectie bijna een week vrijaf. ‘Binnen PSV fronsten de nodige wenkbrauwen op het moment dat Schmidt zijn spelers tijdens de interlandperiode in maart zes dagen vrijaf gaf’, schrijft het Eindhovens Dagblad. PSV stond na een half al met 3-0 achter en leek totaal niet geconcentreerd te zijn.

De club is bovendien van mening dat de inschatting van kwetsuren en de communicatie daarover zal moeten verbeteren. Dat is iets voor de medische staf van PSV om zich over te buigen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

PSV zal komend seizoen eerder aan de voorbereiding beginnen. Op maandag 20 juni staat de eerste training voor het nieuwe seizoen gepland, terwijl op zaterdag 30 juli pas de eerste officiële wedstrijd op het programma staat. Dan wacht voor de ploeg een strijd om de Johan Cruijff Schaal.


Facebook Comments Box