Home Nieuws ‘De wederopbouw van Oranje valt samen met de opmars van PSV’

‘De wederopbouw van Oranje valt samen met de opmars van PSV’

18
0

Hoewel Ajax maar een schamel puntje achterstaat op PSV, wordt het elftal van Cocu toch gezien als maatstaf voor Oranje. De internationale successen van PSV helpen daar natuurlijk bij. Voor AD Sportwereld een reden tot analyseren. De krant verwacht dat het nieuwe Oranje rondom een groot aantal PSV spelers gebouwd gaat worden.

In de loop van deze week ontwaakt het Nederlands elftal uit zijn lange winterslaap. Bijna vier maanden na de laatste interland (Wales-uit in november) maakt bondscoach Danny Blind zijn eerste Oranje-selectie van 2016 bekend. Het betreft de voorselectie op oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland van 25 en 29 maart.

De lijst zal al richtinggevend zijn voor de plannen van Blind in dit hele jaar. Daarin moet Oranje zich gaan rehabiliteren. Er moet een nieuw team worden opgebouwd. Met nieuwe blikvangers en aanjagers. Waarbij het zomaar kan zijn dat Arjen Robben en Ron Vlaar als enige 30-plussers overblijven voor de routine.

Opmars
De wederopbouw van Oranje, hij valt precies samen met de opmars van PSV. De ploeg draait op volle toeren in de Eredivisie. Zaterdag werd een op papier lastige uitwedstrijd in Groningen net zo soeverein gewonnen als laatst op bezoek bij Utrecht en NEC. Het succes met volwassen spel in de Champions League maakt PSV hét internationale uithangbord van ons voetbal. En er staan dus wekelijks zo’n acht potentiële Nederlandse internationals in het basisteam.

‘Oranje moet PSV-spelers als ruggengraat nemen bij het opbouwen van een nieuwe ploeg.’ Als PSV-coach Phillip Cocu deze stelling krijgt voorgelegd, reageert hij nuchter en zakelijk: ,,Als iemand een paar keer leuk speelt bij een club, hoeft-ie van mij niet meteen in een nationaal elftal. Eerst maar eens over een langere periode constant presteren. Kun je dat op het niveau van PSV, dan komt Oranje vanzelf.”

Inschatting
Een inschatting van onze kant: Blind zal in zijn voorselectie op Locadia en Jorrit Hendrix na alle potentiële PSV-internationals opnemen. Voor de definitieve groep tegen Frankrijk en Engeland zullen Van Ginkel en Narsingh twijfelgevallen zijn.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here