Home Nieuws De warme gevoelens van Advocaat voor PSV | ‘Niet verwacht dat van...

De warme gevoelens van Advocaat voor PSV | ‘Niet verwacht dat van Nistelrooij trainer zou worden’

471
0

Dick Advocaat keert donderdagavond terug bij de club waar hij tussen 1994 en 1998 en in het seizoen 2012-2013 werkzaam was.

Advocaat keert terug naar het Philips Stadion, bij de eerste club die in hem veel potentie zag om PSV weer naar de landstitel te dirigeren. En zo geschiedde. Advocaat werd vervolgens een succesvolle internationale topcoach. Gewoon is de Hagenaar altijd gebleven en fit vooral.

Woensdagmiddag blikte de coach alvast vooruit op het bekerduel van donderdagavond. “Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat ik ooit als trainer terug zou keren bij PSV. Het is een heel warme club”, zei Advocaat over PSV.

De Haagse coach weet dat PSV verslaan nogal een klus zal gaan worden. “Nou, dat zal wel lastig worden. We hebben met ADO vijf wedstrijden in vijftien dagen, dat is ontzettend veel. En dus kijk ik ook naar onze belangen en die liggen meer bij de competitie dan bij de beker. Ik kan daarin niet te veel risico nemen”, aldus Advocaat op het persmoment in Den Haag.

Advocaat ziet dat Ruud van Nistelrooij zich weet te ontwikkelen als trainer. “Ik had niet verwacht dat hij ooit trainer zou worden. Het trainersvak is toch iets waarmee je acht dagen per week bezig bent, het laat je niet los. Hij heeft een prachtige carrière als voetballer gehad en heeft het financieel niet nodig, maar hij is dan toch zo bezeten om met de jeugd aan de slag te gaan. En als je dan de kans krijgt om trainer van het eerste elftal te worden, moet je wel heel stevig in je schoenen staan om nee te zeggen”, zei Advocaat over van Nistelrooij.


Vorig artikelPSV bevestigt blessureleed Walter Benítez – ‘Voorlopig niet inzetbaar’
Volgend artikelVI journalist richt kritische pijlen op Brands en lijkt aan stoelpoten van Nistelrooij te zagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in