Home Columns De Volkskrant weet genoeg na het applaus voor Marcel Brands

De Volkskrant weet genoeg na het applaus voor Marcel Brands

21858
2

PSV sloot kalenderjaar 2022 af met een thuiswedstrijd tegen de Italiaanse Serie A kampioen AC Milan.

De Milanezen waren nog niet geheel compleet maar dat was PSV ook nog niet. Toch won het elftal van Ruud van Nistelrooij vrij eenvoudig van de nummer twee van de Serie A. Het was Noni Madueke die liet zien dat er na de transfer van Cody Gakpo naar Liverpool weinig reden is tot zorg. Madueke liet zien dat indien fit hij een enorme meerwaarde voor PSV kan zijn. De aanvaller opereert natuurlijk vanaf de andere flank dan waar Cody Gakpo jaren achtereen furore wist te maken maar een fitte Madueke kan een zelfde positieve uitwerking op PSV hebben als Cody Gakpo dat op PSV had.

Natuurlijk gaat PSV Cody Gakpo missen maar er is nog zoveel meer de komende maanden. Madueke en Mauro Junior kunnen met flitsend en energiek spel PSV gezicht gaan geven in 2023. Het vertrek van Gakpo maakt de gemiddelde PSV fan niet bepaald somber. De eerste uitingen daarvan waren al hoorbaar toen Marcel Brands voor de wedstrijd tegen AC Milan het veld wist te betreden om de PSV fans toe te spreken. Zijn toespraak was hoe je het ook wend of keert, wel pal na het vertrek van kind van de club én jeugdexponent Cody Gakpo. Zijn toespraak was ook na het vertrek én interview van John de Jong. Mocht PSV al een bestuurscrisis gehad hebben, was ook daar geen wanklank over te horen op de tribune. Kortom, er heerst rust en acceptatie rondom PSV. Er is nu eenmaal veel geloof en vertrouwen in Marcel Brands, Ruud van Nistelrooij en de huidige staf en bovenal heerst er geloof in nieuwe PSV successen. De spelersgroep barst immers van de potentie en kwaliteiten.

Willem Vissers was namens de Volkskrant in en rondom het Philips Stadion en constateerde dat het allemaal wel goed zat. Vissers zag dat Marcel Brands na de zojuist benoemde feiten ‘gewoon’ applaus kreeg na zijn toespraak, die Vissers overigens wel marginaal vond. Vissers baseerde zijn mening op ook weer een aantal feiten.

‘PSV heeft de makkelijk scorende WK-uitblinker verkocht, terwijl de competitie nog niet halverwege is en PSV drie punten achter de veel minder kapitaalkrachtige koploper Feyenoord staat door verlies in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Maar er klonk geen wanklank toen algemeen directeur Marcel Brands de fans toesprak voor de oefenwedstrijd tegen AC Milan, vrijdag vanuit een verlichte middencirkel. Integendeel, een applaus steeg op toen Brands klaar was met zijn korte, weinig fantasierijke speech’, schreef Vissers in de Volkskrant daags na PSV – AC Milan. Kortom, De Volkskrant weet genoeg na het applaus voor Marcel Brands: het zit wel goed bij PSV en er volgen mooie tijden in kalenderjaar 2023.


Vorig artikelRonald Waterreus ziet in Daley Blind ideale winterse versterking voor PSV
Volgend artikelMaldini en trainer AC Milan onder de indruk van Noni Madueke, zomerse transfer in de planning

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in