Home Nieuws De Visser razend enthousiast over transfer Erick Guttierrez naar PSV

De Visser razend enthousiast over transfer Erick Guttierrez naar PSV

40
0

Chelsea-scout Piet de Visser vindt het geweldig dat PSV er deze zomer in geslaagd is om Erick Gutiérrez naar de Eredivisie te halen.

De 84-jarige Zeeuw is razend enthousiast over de middenvelder, blijkt in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Een topdeal. Wat mooi dat zo’n speler hier komt voetballen. Gutiérrez is een technische linkspoot, een begenadigd talent. Bij Mexico onder 17 en Mexico onder 19 liet hij al regelmatig zien de top te kunnen halen”, zegt de ervaren voetbalman.

“Gutiérrez is een speler die op alle posities op het middenveld uit de voeten kan, zowel als 10, 8 en 6. Het is geen postbode, die gaat lopen met de bal. Nee, Gutiérrez heeft een steekpass tot zijn beschikking en is een echte spelmaker die overzicht heeft. Ziet hij een man vrij staan, dan gaat de bal er ook direct naar toe. Ik denk dat hij technisch beter is dan Andrés Guardado, maar fysiek nog wel minder.”

Het fysieke aspect was nog niet voldoende ontwikkeld vond men in Londen. “Bij Chelsea vonden we hem inderdaad te licht voor het Engelse voetbal, maar inmiddels is hij wat dat betreft wel gegroeid. Hij beweegt goed en is altijd aanspeelbaar.”


Vorig artikel‘Het Mexicaanse achtuurjournaal opende afgelopen donderdag met PSV’
Volgend artikelJan Poortvliet gelooft in kwalificatie volgende ronde Champions League

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in