Home Nieuws De visie van Stewart, die de KNVB ‘nee’ verkocht en PSV niet,...

De visie van Stewart, die de KNVB ‘nee’ verkocht en PSV niet, geeft vertrouwen voor de toekomst

987
0

Met Earnie Stewart heeft PSV een zeer ervaren voetbalbestuurder in huis gehaald. Zijn aanstelling wordt overal erg goed ontvangen.

Terecht krijgt Marcel Brands de credits voor het aanstellen van Stewart, die tegen PSV klaarblijkelijk geen ‘nee’ kon zeggen. Stewart zat immers op zijn plaats bij de Amerikaanse voetbalbond. Er lag een meerjarenplan gereed voor het Amerikaanse voetbal, wat duidelijk in de lift zit. Het aankomende WK daargelaten, was Stewart een graag geziene voetbalbestuurder binnen de Amerikaanse bond. Dat feit bleef ook in Zeist niet onopgemerkt.

De KNVB ondernam meerdere pogingen Stewart te verleiden de voetbalbond te gaan besturen maar de Amerikaan wilde zijn job in de USA niet loslaten. Daarover zei hij eind 2022 in gesprek met de NOS toen hij de optie KNVB voorgelegd kreeg: “Zeker niet”, klinkt het stellig. “In september heb ik nog bijgetekend bij het Amerikaanse elftal. Dus nee.”

De visie van Stewart op topvoetbal gaat in ieder geval voor PSV veel goeds beloven. In 2018 hebben we ons niet gekwalificeerd voor het WK. Daarna hebben ze een Amerikaanse technisch directeur aangesteld (Stewart zelf, red.) en heb ik Gregg Berhalter aangesteld. Met een idee”, zei Stewart tegen de NOS voor de start van het WK, die tegenover de NOS zijn visie verder uit de doeken deed.

“Als je ooit een keer wereldkampioen wil worden, dan zal je op een andere manier moeten gaan spelen. Teamgeest, atletisch vermogen en uithoudingsvermogen, dat zit in Amerikanen opgesloten. Als we dat kunnen koppelen aan vooruit voetballen – zoals Nederlanders altijd willen – dan ziet het er goed uit. Een defensieve organisatie kan je makkelijk neerzetten, maar je zal ook doelpunten moeten maken. Wij denken dat we met reactief spel geen hoge ogen gaan gooien. En dus hebben we jonge spelers geselecteerd, waarvan wij denken dat zij dat spel kunnen spelen”, aldus Stewart, die daarmee meteen raakvlakken met de voetbalvisie van PSV weet op te sommen.


Vorig artikelKi-Jana Hoever vindt snel nieuwe club, geen duidelijkheid over doorbetalen salaris PSV
Volgend artikelPSV wil verdediger die Ancelotti verraste, definitief overnemen van Everton

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in