Home Nieuws De verwachtingen zijn hooggespannen: ‘Ik zal me ook moeten aanpassen aan de...

De verwachtingen zijn hooggespannen: ‘Ik zal me ook moeten aanpassen aan de club’

1273
0

Realiteitsbesef bij Peter Bosz, nadat hij maandagmorgen bij PSV gepresenteerd werd.

Realiteitsbesef in de zin dat er vanaf heden prestaties van hem worden verwacht nu duidelijk is dat Peter Bosz de komende drie seizoenen de nieuwe hoofdtrainer van de club is geworden. Bij Bosz heerst ook de realiteit dat hij beseft dat de club zich niet alleen aan zijn wensen, eisen en visie moet aanpassen maar ook andersom.

“We hebben alle twee honger om weer te gaan presteren. Het heeft even geduurd dat PSV kampioen is geworden”, begon de coach zijn verhaal over de match met PSV. “Het is geweldig dat ze dit seizoen twee prijzen hebben gewonnen, maar de landstitel is het ultieme. Dat is voor PSV al even geleden en voor mij al heel lang geleden en dat kan dan samenkomen”, klinkt het tegenover PSV TV.

De benadering van Earnie Stewart deed iets met Bosz. PSV maakte vanaf minuut 1 duidelijk alleen voor Bosz te willen gaan. “Het begint met hoe je tegen PSV aankijkt. Het is een van de topclubs in Nederland en ik was dus blij met de belangstelling. Vervolgens gaat het erom dat je denkt dat je met deze selectie en jouw manier van spelen succesvol kan zijn. Je wilt uiteindelijk winnen. De combinatie van selectie, trainers en speelwijze moet kloppen. Voor mij was de warmte die ik hier voelde heel belangrijk. PSV gaf aan dat de club echt voor mij wilde gaan en gaf mij het gevoel dat ik de beste trainer was om de club de komende jaren te leiden.”

Samen met technisch directeur Earnest Stewart besprak Bosz de huidige selectie. Peter Bosz wordt ook enthousiast van de beschikbare jeugdspelers. Bosz ziet dat de doorstroom van talent weer aanstaande is. “De jeugd die eraan zit te komen. Van de selectie en wat eraan komt, wil ik iets moois maken om er prijzen mee winnen. Dat is waar het natuurlijk om gaat. Ik zal me ook moeten aanpassen aan de club en spelersgroep die ik heb, maar heb wel een bepaalde manier van spelen voor ogen. De blijdschap dat PSV me benaderd heeft en de mogelijkheden zien en denken succesvol te zijn, dat deed mij besluiten om in te stappen.”

Bosz zei nog dat hij nog goed op zijn netvliezen heeft staan hoe PSV in het verleden periodes had waarin de club het Nederlands voetbal compleet wist te domineren. “Die tijden wil ik doen herleven. Aan het begin van het seizoen heb je overal zin in. Het begint vanaf nu snel weer en we moeten zorgen dat we klaar zijn.”


Vorig artikelNieuws uit Italie: Paris Saint-Germain zet in op terugkeer Xavi Simons
Volgend artikelDe toekomst van Jason van Duiven, die bij transfer Ricardo Pepi lonkt naar de Eredivisie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in