Home Nieuws De Veerman-statistieken tegen Oostenrijk blijken minder ‘slecht’ te zijn, uitstekende cijfers Oranje...

De Veerman-statistieken tegen Oostenrijk blijken minder ‘slecht’ te zijn, uitstekende cijfers Oranje tegen Engeland

2700
0

Wie is er nu eigenlijk gewaarschuwd voor de halve finale? Nederland of toch gewoon Engeland?

Engelse media waarschuwen bondscoach Southgate te pas en te onpas voor de kwaliteiten van Oranje in relatie tot het zeer magere spel van de Engelsen op dit toernooi in Duitlsand. Engelse media balen van de prestaties van het Engelse elftal, dat links en rechts al gekscherend ‘walking-football’ wordt genoemd.

Het is inmiddels wel duidelijk dat de nationale elf in eigen land onder vuur liggen en dat bondscoach Southgate bij een nederlaag tegen Oranje zijn ontslag kan verwachten. Als we cijfermatig kijken naar de laatste serie interlands tussen beide landen, wordt het voor Engeland helemaal een hels karwei om van Oranje te gaan winnen.

Het Nederlands elftal is de laatste 25 jaar een meer dan lastige tegenstander voor de Engelse voetballers. Oranje ging in de groepsfase van het EK van 1996 met 4-1 hard onderuit maar dat was het dan ook wel. Van de negen duels die daarna nog volgden, verloor Nederland er maar eentje. Dat was tijdens het debuut van Ronald Koeman als bondscoach, in een vriendschappelijke wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA op 23 maart 2018: 0-1.

Van de acht andere wedstrijden won Nederland er vier en eindigden er vier onbeslist. Drie keer was Oranje de sterkste in een oefenwedstrijd, in 2001 (0-2), 2012 (2-3) en 2016 (1-2). De vierde overwinning volgde in juni 2019 tijdens de halve finale van de Nations League in Portugal, 3-1 na verlenging.

De vier gelijke spelen betroffen allemaal oefenduels, in 2002 (1-1), 2005 (0-0), 2006 (1-1) en 2009 (2-2).

Ook Ronald Koeman kent uitstekende statistieken tegen de Engelsen. Koeman stond als Oranje-international vier keer tegenover Engeland en verloor nooit (twee keer winst en twee keer gelijk). Eén van de zeges betrof de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland op 13 oktober 1993 (2-0). Koeman opende in dat duel de score uit een vrije trap, terwijl hij net daarvoor aan rood ontsnapte na een overtreding op de doorgebroken David Platt. Oranje plaatste zich voor het WK in de Verenigde Staten, Engeland niet.

Kortom, statistisch gezien heeft Oranje weinig te vrezen. De cijfers en statistieken zijn meer dan goed te noemen. Dat geldt natuurlijk niet voor de statistieken van Joey Veerman op dit EK. Veerman werd zoals bekend gewisseld tegen Oostenrijk en kreeg veel over zich heen. Onnodig veel want een wedstrijd later bleek Koeman al weer een beroep op Veerman te doen. De middenvelder herpakte zichzelf, hervond zichzelf en speelde tegen Roemenië al weer gewoon een goede wedstrijd.

Naar nu blijkt zijn de statistieken van Veerman in de wedstrijd tegen Oostenrijk niet zo slechts als benoemd werd. Althans, volgens een lezer van PSV Inside, die weleens wilde weten of het daadwerkelijk zo slecht gesteld was met de cijfers van Veerman.

‘Ik heb vanochtend de 34 minuten van Joey teruggekeken omdat ik zijn statistieken die over hem de ronde deden niet helemaal vertrouwde. Bij Espn hadden ze het over 29 balcontacten en 16 x balverlies’, reageerde een lezer van PSV Inside daags na de wedstrijd tegen Oostenrijk op PSVInside.nl.

‘Met de pauzeknop en kladblok bij de hand kwam ik welgeteld tot 25 balcontacten (1e op 2.58, mini schouderduw duelletje aan de zijlijn) en 10 x balverlies, daarbij aangetekend dat je allerlei soorten balverlies hebt. Bij een zwaar duel, bij een ketser of ziekenhuisbal, afzwaaier, of verkeerde pass etc. Helaas zat er bij hem van alles iets tussen, vooral dat struikelmoment over de bal was vervelend voor hem. Eerste echt bal voor Joey op 5.19, niet goed. Opvallend, ook geen balcontact tussen 21.02 en 29.36 min.

Maar wat vooral opvalt is de geringe duelkracht, variatie in loopsnelheid en nogal algehele doelloosheid. Wel goed afgeronde acties/passes: 10 waaronder de vrije trap net voor zijn wissel.
Geen geweldige cijfers maar als statistieken bij voetbalprogramma’s gaan overdrijven krijg ik wel jeuk. Dit verdient Joey niet, geweldige speler met een off day net als vele anderen’, aldus de daadwerkelijke cijfers en statistieken van Joey Veerman tegen Oostenrijk.


Vorig artikelValentijn Driessen verwacht nederlaag, analisten BBC lyrisch en verwachten nog veel meer van Schouten, Malen en Gakpo
Volgend artikelPOLL | PSV moet Walter Benítez verkopen aan Atlético Madrid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in