Home Nieuws De uitzondering op de regel luistert naar de naam Xavi Simons: ‘PSV...

De uitzondering op de regel luistert naar de naam Xavi Simons: ‘PSV miste lef’

1322
0

Ruud van Nistelrooij bracht in de rust Xavi Simons als vervanger van de helaas geblesseerd geraakte Luuk de Jong.

Het uitvallen van de spits liet zich meteen merken. PSV miste het aanspeelpunt, het breekijzer, het boegbeeld en de gangmaker in de lucht want voordat er een voorzet vanaf de flanken vertrekt, is de tegenstander al volop gefocust op Luuk de Jong. Het wedstrijdbeeld na rust veranderde rigoureus, want feitelijk werd er op een spaarzaam moment na, geen fatsoenlijke aanval meer geproduceerd door de mannen van Ruud van Nistelrooij.

Rangers FC was zeker geen maatje te groot voor PSV maar was wel feller en krachtiger in de duels en liet eigenlijk gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd zien dan dat het heel graag Champions League voetbal wilde spelen. Echter was er na afloop veel bijval voor Xavi Simons. De ingevallen middenvelder liet zien dat hij dicht tegen een basisplaats aanzit. En dus kreeg de jonge creatieveling na afloop de complimenten toebedeeld, als één van de weinigen.

‘Als een van de weinige spelers toonde Simons lef, zei Sneijder. ‘Lef is iets wat ik miste bij de anderen, honderd procent. Die jongen komt erin en hij wil meteen alle ballen hebben. Nou, dat hebben we de eerste helft bij niemand gezien. Simons was zeker weten het enige lichtpuntje. Ik denk dat Simons een zware voldoende heeft gehaald, en de rest een onvoldoende’, aldus Wesley Sneijder.

Boskamp bewierookte ‘dat jonge ventje’ eveneens. ‘Die had de creativiteit die je bij de andere tien niet gezien hebt. Hij durft tenminste te voetballen. Hij kan zo lekker ballen, joh. Hij kan iemand uitspelen, dat hebben we de hele wedstrijd niet gezien bij de rest van PSV.’ Simons stond negentig minuten op het veld in beide Eredivisie-wedstrijden van PSV dit seizoen en kwam tegen Go Ahead Eagles (2-5 zege) zelfs tweemaal tot scoren. In Europees verband moet hij het vooralsnog steeds stellen met een plek op de bank.


Vorig artikelWesley Sneijder wijst naar van Nistelrooij inzake Veerman: ‘Ik zou hier als trainer niet blij mee zijn’
Volgend artikelNog geen officieel bod: ‘Als ze 50 miljoen bieden, gaat Cody Gakpo normaal gesproken naar United’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in