Home Nieuws De typische houding van FC Twente: ‘PSV vindt dat wij te veel...

De typische houding van FC Twente: ‘PSV vindt dat wij te veel vragen en wij vinden dat PSV te weinig biedt’

436
0

Een club in nood maakt rare sprongen. Die conclusie kunnen we wel trekken als het over FC Twente en transfers gaat.

De club uit Enschede zorgt er momenteel voor dat de transfer van Joel Drommel naar Eindhoven muur en muurvast zit. FC Twente heeft de dollar tekens momenteel in de ogen staan en denkt werkelijk 6 miljoen euro te gaan ontvangen voor een speler met een contract wat nog een maand of 14 lopende is.


De houding van Twente is typerend te noemen; een subtopclub ontvangt een bod van een topclub op een speler die net een seizoen goed weet te presteren en vervolgens brengt het de werkgever van de speler, in dit geval Twente, uit balans omdat er torenhoge vergoedingen worden verwacht. Zie de eerdere transfers van Denzel Dumfries van Heerenveen naar PSV en die van Ritsu Doan van Groningen naar PSV. In beide gevallen vroegen de betreffende clubs torenhoge vergoedingen.

FC Twente bevindt zich momenteel toch in een gevaarlijke spagaat want de opvolger van Drommel heeft al lang en breed zijn handtekening in Enschede gezet en Drommel zelf is over een goed jaar transfervrij.

Volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad gaat Twente voor een bedrag van 6 miljoen euro en wenst PSV niet meer dan 3,5 tot vier miljoen te betalen voor Drommel, wat op zichzelf al aan de hoge kant is voor Drommel.

In Enschede houden ze vast aan de huidige positie. Op zijn beurt zegt Jan Streuernamens Twente niet nerveus te worden van de ontstane situatie. De transfer zit nog altijd muurvast en nieuwe gesprekken staan vooralsnog niet gepland, meldt TC Tubantia.

“Het is toch niet zo gek dat wij ook tevreden willen zijn?”, reageert Streuer tegenover de regionale krant uit Enschede. “PSV vindt dat wij te veel vragen en wij vinden dat PSV te weinig biedt. Overigens lees ik overal bedragen, maar die kloppen van geen kant.”