Home Nieuws De transformatie van leider van de defensie Olivier Boscagli

De transformatie van leider van de defensie Olivier Boscagli

4518
0

Het mag toch best opmerkelijk worden genoemd. De gedaanteverwisseling van Pablo Rosario en Olivier Boscagli.

Beide spelers stonden vorig seizoen symbool voor het mislukte PSV. Rosario speelde wekelijks abdominaal zwak en Boscagli zat als mislukte linksback te verpieteren op de bank en later tribune.

Hoe anders is het dit seizoen? Pablo Rosario speelt vooral met heel veel vertrouwen en bovendien veelal voorwaarts. Hier en daar wat foutjes daar gelaten want de domme overtreding op de rand van de zestien tegen de nietige Europese tegenstander was verre van nodig op die positie en bovendien een PSV’er naast zich.

Ook Boscagli maakt grote stappen voorwaarts en Nick Viergever kan er over meepraten. PSV-watcher Rik Elfrink ziet dat ‘het nieuwe PSV’ steeds meer vorm begint te krijgen. Voor onder meer Nick Viergever is de komst van de nieuwe trainer Roger Schmidt erg nadelig uitgepakt.

“In Eindhoven is inmiddels sprake van een aardige make-over ten opzichte van vorig seizoen en is op dit moment bijvoorbeeld ook geen basisplek voor ervaren krachten als Nick Viergever en Timo Baumgartl. Met name voor Viergever is de situatie niet makkelijk. Twee jaar was hij basisspeler, maar ineens komt hij niet meer in het stuk voor omdat Schmidt de voorkeur geeft aan Olivier Boscagli”, schrijft Elfrink in het Eindhovens Dagblad.

Boscagli was de eerste twee wedstrijden van het seizoen al basisspeler en lijkt zijn plaats voorlopig niet af te gaan staan. “Zeker niet de beste verdediger uit de historie van de club, maar wel een man die voetbal in de ploeg brengt en van achteruit de leider is in de opbouw. Vorig jaar leek de Fransman juist degene te worden die bij PSV zou verpieteren, maar nu zijn de rollen dus omgedraaid.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here