Home Nieuws De transfersom van 50 miljoen vanuit een ander perspectief: ‘PSV verkoopt Gakpo...

De transfersom van 50 miljoen vanuit een ander perspectief: ‘PSV verkoopt Gakpo met overtuiging’

2308
0

Het Eindhovens Dagblad is stelling in haar analyse over de verkoop van Cody Gakpo aan Liverpool FC.

De krant schetst een beeld van een situatie waarin PSV vanuit een positie dat er afspraken gemaakt zijn met de speler over een vertrek bij de club. Die afspraken dateren uit een periode dat Gakpo zijn contract met de club wist te verlengen. Vanuit die situatie maakt de club op haar beurt weer een afspraak met de speler, vaak mondeling overeengekomen en niet eens schriftelijk vastgelegd, dat bij een goed bod van een interessante club, de club zich niet al te moeilijk zal opstellen. Lees: gene transfersom vraagt waardoor een deal kan vastlopen.

Vanuit dat standpunt bezien is een bedrag van 50 miljoen euro voor Cody Gakpo beter te billijken. Er worden heden ten dage nu eenmaal veel spelers verkocht voor bedragen ver boven hun marktwaarde. Dat is in het geval van de verkoop van Gakpo aan Liverpool FC niet zo. En dus stelt het Eindhovens Dagblad vast: ‘PSV verkoopt Gakpo met overtuiging’.

Volgens de regionale krant laat PSV de corona-perikelen en financiële malaise voortkomend uit de corona jaren nu echt achter zich en heeft het financieel weer wat vel op de botten, meldt de krant. Liverpool is bovendien in de gelegenheid om snel te voldoen aan de prijsbepalingen. Het gaat in de krant ook over ‘bepaalde bewegingsvrijheid’, voor Gakpo als het over de zogenaamde gemaakte afspraken tussen club en speler gaat.

‘Dat laatste ‘gunt’ PSV spelers vaker en dat is de club niet altijd in dank afgenomen door een deel van de eigen achterban’, schrijft het ED. ‘Enerzijds begrijpelijk, want het gevoel bestaat dat PSV er bij uitgaande transfers niet het uiterste uithaalt. Anderzijds heeft PSV door goed werkgeverschap een naam opgebouwd die de club in het verleden bijvoorbeeld uitstekende contacten met grote makelaarskantoren opleverde’, is het ED stellig.


Vorig artikelValentijn Driessen na verkoop Gakpo: ‘PSV kan kampioenswens nu wel bij grofvuil zetten’
Volgend artikelVerbazing in Engeland om transfersom Cody Gakpo, analisten afwisselend positief over Gakpo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in