Home Nieuws De trainer van FC Twente weet wel beter: ‘Die achterhoede van PSV...

De trainer van FC Twente weet wel beter: ‘Die achterhoede van PSV is nog niet echt getest in Nederland’

1091
0

FC Twente ontvangt in speelronde nummer dertien PSV en die wedstrijd wordt alom beschreven als een wedstrijd waarin PSV punten zou kunnen gaan laten liggen.

De trainer van de Tukkers, Joseph Oosting, denkt er wel wat anders over dan de meeste Twente-fans want Oosting beseft dat het erg zwaar gaat worden. Oosting hoopt dat FC Twente kan laten zien wat ze waard zijn.

FC Twente kan uitstekende statistieken overleggen in de eigen Grolsch Veste, weet ook Oosting. “Alle respect voor PSV, ze doen het voortreffelijk en hebben een goed team met wapens. Ik wil daarin een team zien dat zich wil meten met de top van Nederland. Dat we laten zien hoe goed we zijn, zowel in het aanvallen als het verdedigen”, legt Oosting uit. “Het is een mooi meetmoment om te kijken of we dat kunnen laten zien in de top van Nederland”, aldus Oosting, die stelt dat PSV een ijzersterke selectie heeft.

“Ik kan de hele selectie opnoemen, ze hebben gewoon een heel goed team”, zegt de trainer bij 1Twente Enschede. “Het is voor ons een mooie uitdaging om te zien hoe goed wij zijn. We kunnen het de hele tijd over ze hebben, maar we weten hoe goed ze zijn. Ze staan niet voor niets bovenaan”, aldus een nuchtere Oosting, die duidelijk niet mee gaat in al het enthousiasme rond zijn ploeg. In Enschede en omstreken gaat men veelal uit van winst op PSV maar Oosting predikt rust en voorzichtigheid in aanloop naar de wedstrijd tegen PSV.

Dat geldt niet voor de enthousiaste FC Twente-watcher Leon Ten Voorde van Tubantia. De journalist die FC Twente op de voet volgt uit zich zo nu en dan als een ware FC Twente fan, waar overigens niets mis mee is. Ten Voorde stelt ook vast dat de achterhoede van PSV nog niet getest is dit seizoen. Die conclusie mag opmerkelijk worden genoemd na wedstrijden tegen Feyenoord, Sturm Graz, Rangers FC, Arsenal, Sevilla, Lens en Ajax.

“Ik zie echt mogelijkheden”, zegt de journalist over FC Twente – PSV. “Waarom niet? PSV is aanvallend heel sterk, maar ik zie wel mogelijkheden tegen die achterhoede. Die is nog niet echt getest in Nederland. Voor PSV komt er een geweldige week aan, na Twente komen Sevilla- en Feyenoord-uit. Ik wil wel zien hoe goed ze nou écht zijn”, aldus Ten Voorde. De trainer van FC Twente weet wel beter, blijkt uit onderstaande video.


Vorig artikelLuuk de Jong spreekt zich nogmaals uit over Oranje én over waar zijn carrière te beëindigen
Volgend artikelDe beide vleugelposities voor PSV in Enschede: ‘Lijkt er niet op dat hij kan beginnen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in