Home Nieuws De toekomst van Xavi Simons | Voorzichtigheid troef bij Marciano Vink: ‘Niet...

De toekomst van Xavi Simons | Voorzichtigheid troef bij Marciano Vink: ‘Niet idioot lyrisch’

553
0

Marciano Vink liet deze week in gesprek met de Telegraaf zijn licht schijnen over de topper tussen Ajax en PSV. De ESPN analist ziet dat PSV langzaam op schuift richting de Amsterdamse club.

Vink ziet de verschillen tussen Ajax en PSV steeds kleiner worden en ziet tegelijk dat Xavi Simons bijzonder hard aan de weg timmert. Toch lijkt Vink wat twijfels te hebben over de toekomst van de kleine geweldenaar. ‘Niet zo idioot lyrisch’, zegt de ESPN analist tegen de Telegraaf.

‘Ik vind Xavi een fantastische voetballer, maar ik ben niet zo idioot lyrisch als veel andere mensen. Ik volg hem al sinds hij in de jeugd van Barcelona zat. Ik ben een YouTube-idioot. Als jeugdtrainer keek ik altijd de wedstrijden van de jeugdteams van Barcelona. Dan kwam hij als klein manneke met die blonde krulletjes het veld op met achter hem twee enorme Afrikanen, het leken wel zijn bodyguards. Maar die grote reuzen moesten de ballen wel gewoon bij hem inleveren. Het was sensationeel wat hij liet zien’, begint Vink over Simons.

Waar twijfelt de analist precies over wat de kwaliteiten van Simons aangaan? Bij Paris Saint-Germain was het ook bizar goed hoe hij speelde in de Youth League. Ik vind het geweldig hoe hij nu bij PSV durft te voetballen en dat kleine lichaam erin gooit, alleen vind ik hem wat te veel in de overdrive. Hij doet te veel, hij rent en vliegt en wil alleen maar acties maken. Terwijl ik hem ook heb gezien als een voetballende tien, een stylist, een jongen die de lijnen uitzet. Het zal de jeugdigheid zijn, waardoor hij nu speelt zoals hij doet, maar misschien moeten ze hem bij PSV daar toch een beetje in afremmen, want ik ben zo bang, dat hij zich over de kop loopt’, aldus Marciano Vink over Xavi Simons.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here