Home Nieuws De toekomst van Armando Obispo: ‘Meer potentie dan de Ligt’

De toekomst van Armando Obispo: ‘Meer potentie dan de Ligt’

177
0

Gaat het Armando Obispo eindelijk lukken zijn grote belofte in te lossen? Hoewel de verdediger pas 20 jaar oud is, bleek zijn status hem toch wat vooruit gesneld geweest te zijn.

Daar is ondermeer Aad de Mos verantwoordelijk voor. De Hagenaar is altijd een groot fan geweest van Obispo, die volgens De Mos meer potentie heeft dan Matthijs de Ligt. Tot op heden is Obispo er nog niet in geslaagd indruk te maken. De Mos prees Obispo regelmatig de lucht in. Hoe ziet de toekomst van Obispo eruit? Vitesse wil de verdediger de kans zich te ontwikkelen.


PSV zal volgens de analist nog veel plezier beleven aan de twintigjarige verdediger. “Hij heeft de kans niet gekregen die De Ligt wel heeft gekregen, maar ik ben ervan overtuigd dat zijn intrinsieke kwaliteiten enorm sterk zijn. PSV zal hem zeker terughalen”, vertelt De Mos aan Voetbal International. “Nu kan hij leren om tegen geslepen spitsen als Klaas-Jan Huntelaar en Nicolai J├Ârgensen te spelen. Dat heeft hij in de Keuken Kampioen Divisie niet kunnen doen.”

Obispo zal zich echter vooral met zijn opbouwende kwaliteiten kunnen onderscheiden, denkt De Mos. “Hij is fantastisch aan de bal. Hij kan met zijn linkerbeen een pass als Ronald Koeman geven. Dat is een heel groot voordeel: er zijn weinig centrale verdedigers die zo’n lange pass en inspeelpass als Obispo hebben. Hij heeft alleen routine en wedstrijdervaring nodig op het allerhoogste niveau.”


Facebook Comments