Home Nieuws De titelrace gaat van start: ‘Het gat tussen PSV en Ajax is...

De titelrace gaat van start: ‘Het gat tussen PSV en Ajax is flink verkleind’

564
0

PSV start zaterdagavond de race om de landstitel met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen. De ploeg van Ruud van Nistelrooij heeft een duidelijk doel voor ogen.

Heel PSV heeft een duidelijk voor ogen want na 4 jaar zonder landstitel moet de schaal weer worden teruggebracht naar Eindhoven. De kansen voor PSV op nationaal succes zijn fors toegenomen. Afgelopen jaren moest PSV de titel aan Ajax laten maar de verschillen lijken jaarlijks kleiner te worden. In Eindhoven wordt er gelukkig niet meer gewezen naar budgetten en verschillen in budgetten. Tot vervelends toe wees Roger Schmidt naar begroting, uitgaven, salarishuis en inkomsten terwijl er op het veld tussen Ajax en PSV nauwelijks verschillen vielen op te merken.

Als de theorie van Roger Schmidt volledig kloppend was geweest, had PSV ‘slechts’ behoeven te pieken in de onderlinge wedstrijden tegen Ajax. Op basis van de theorie van Schmidt had PSV dan eenvoudig het restant van de 32 competitiewedstrijden moeten winnen. Echter lukte het Roger Schmidt niet van AZ en Feyenoord te winnen. In medialand spreekt men van een aanstaande wisseling van de wacht.

Diverse analisten en andere prominenten denken dat het moment is aangebroken om Ajax van de troon te stoten. Steeds meer journalisten en analisten zien dat PSV hoog inzet middels de aankoop van ervaren spelers en dito salarissen. Zo denken Aad de Mos, Ronald de Boer en Hedwiges Maduro dat niet Ajax PSV het beste uit de transferperiode is gekomen. De Mos zegt daarover:

‘Luuk de Jong is een goede aankoop, maar spelers als Ki-Jana Hoever, Guus Til en Walter Benítez moeten zich nog bewijzen. Dat Ajax spits Lorenzo Lucca van Pisa heeft gehuurd, is onbegrijpelijk. Hij is ook wat blessuregevoelig. Een vreemde transfer. De nieuwe targetman? Tja, als je Brian Brobbey hebt’, aldus de Mos.

Ronald de Boer kent geen twijfel en zegt over het transferbeleid van beide clubs. ‘PSV is het beste uit de transferperiode gekomen. Er was een gat met Ajax, maar dat is flink kleiner geworden. Ajax heeft nog wel een streepje voor, ondanks die 3-5-nederlaag. Feyenoord heeft ook goede transfers achter de rug. Maar ze spelen, zoals ik het nu bekijk, echt geen rol in de titelstrijd. FC Utrecht en AZ gaan het Feyenoord nog erg lastig maken’, aldus Ronald de Boer.

Hedwiges Maduro zag PSV zeer gericht inkopen en zegt: ‘PSV heeft de beste spelers gehaald. Ze hebben met De Jong, Til en Benítez de as van het team snel voor elkaar. Dat zijn de belangrijkste posities. Ajax is nog niet klaar. Ze hebben met Steven Bergwijn wel een kwaliteitsinjectie gehad. Maar als je kijkt naar alle aankopen, heeft PSV het beter geregeld. En Ajax wil vast nog een goede keeper halen”, aldus Maduro.


Vorig artikelValentijn Driessen wijst naar ‘te late’ voorbereiding Sangaré: ‘Verwend PSV moet niet zeuren’
Volgend artikelSavinho in de wolken na debuut in Tilburg: ‘Ik ben deze geweldige club erg dankbaar’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in