Home Nieuws De titel is al weken uit zicht maar van Nistelrooij én Silva...

De titel is al weken uit zicht maar van Nistelrooij én Silva geven niet op: ‘We gaan voor de titel’

874
0

Uitstralen dat het hoogst haalbare nog altijd haalbaar is, is een gemeengoed in de wereld van de topsport.

Toch weet een ieder dat PSV geen landskampioen zal gaan worden. De trainer en klaarblijkelijk de spelers, geven niet op en daar valt iets voor te zeggen. Zolang het niet beslist is, geeft PSV niet op, laat Ruud van Nistelrooij weten na de wedstrijd tegen Excelsior. Zijn ploeg gaat nog altijd voor de landstitel ook al is de achterstand met nog zes wedstrijden te gaan vijf punten en zondag mogelijk acht punten als Feyenoord wint.

De focus ligt op de resterende wedstrijden en de bekerfinale in de Kuip maar de landstitel blijft in zicht zolang het niet is beslist. Althans, zo kijkt Ruud van Nistelrooij naar de stand op de ranglijst. “Wij gaan nog altijd voor het hoogst haalbare en dat is nog steeds plek één”, klinkt het.

In zijn kielzog laat de Portugese spits Silva weten ook nog in de titel te geloven. De ziekenboeg stroomt langzaam weer leeg en dus geraakt de selectie van Ruud van Nistelrooij weer compleet. “Dat spelers niet in de basis staan, gaat zeker impact hebben. Iedereen wil namelijk naar de bekerfinale toewerken en dan minuten maken, terwijl je ondertussen een goede teamgenoot moet blijven en er voor het team moet staan.”

Van Nistelrooij ziet dan ook dat zijn spelers hun kans nu moeten pakken. “We spelen dit seizoen nog een aantal wedstrijden én die fantastische pot. Die werk je stuk voor stuk af en daarbij moeten we nu keuzes gaan maken. Als jongens de kans krijgen op een bepaalde positie en ze doen het goed, dan laat ik ze staan.”


Vorig artikelVan Nistelrooij niet te spreken over eerste helft, opnieuw verwijten over intensiteit en scherpte
Volgend artikelFábio Silva voelt de connectie met Simons én met PSV en wil in Eindhoven blijven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in