Home Nieuws De tijd dat PSV PAOK simpel opzij zet lijkt voorbij; youngsters redden...

De tijd dat PSV PAOK simpel opzij zet lijkt voorbij; youngsters redden seizoen

355
0

PSV redde met drie doelpunten het seizoen van Roger Schmidt op een Europese avond, die wel erg donker begon.

De scheidsrechter had nog maar net afgefloten of de Grieken uit Thessaloniki vuurden de ene aanval na de andere aanval af op de soms nerveus ogende Mvogo. Na nog geen 20 minuten stond het 0-2 en leek PSV geslagen.

De Griekse ploeg, in eigen land momenteel ongenaakbaar met 8 partijen op rij zonder verlies, is duidelijk een ander elftal dan enkele jaren terug. PSV – PAOK was jarenlang goed voor standaard een 1 op het wedstrijdformulier maar die tijd lijkt voorbij. De Grieken beschikken over prima spelers en wisten ook in het Philips Stadion naar hartenlust te combineren.

Teamspirit, individuele kwaliteit en doeltreffendheid hielden PSV op de been in de fase dat PAOk de ene na de andere aanval om de oren kreeg van een sterk spelend PSV. Het aanvalsspel van de ploeg van Schmidt was de Grieken vsoms echt te machtig en de verdedigers van PAOK stonden erbij en keken ernaar. Een onterecht afgekeurde intikker van Malen bracht PSV niet uit balans waarna de aansluitingstreffer van Gakpo als geroepen kwam.

Even leek het erop dat PSV voor rust gelijk zou maken maar dat mocht nog niet zo zijn. Het elftal van Schmidt begon erg sterk aan de tweede helft en boog de onterechte 0-2 om in een 3-2 voorspong met prachtige aanvallen. Zahavi was ongelukkig tegen de Griekse subtopper maar was toch een aantal keer belangrijk. De zege kwam verder niet meer in het geding maar het achteruit lopen ten gevolge van de defensieve wissels die Schmidt toe wist te passen, leek in de slotfase nog even slecht uit te pakken.

Al met al zijn het de youngsters Gakpo, Madueke en Malen geweest, die Schmidt en zijn staf van een enorme deceptie hebben afgehouden. Even leek het er namelijk op dat het Europese seizoen als een nachtkaars uitging.