Home Nieuws De Telegraaf wijst naar ‘zweverigheid’ Van Nistelrooij en verwacht vertrek Simons én...

De Telegraaf wijst naar ‘zweverigheid’ Van Nistelrooij en verwacht vertrek Simons én De Jong

16325
2

Het is ondertussen wel duidelijk dat Valentijn Driessen en zijn mensen een enorm invloed hebben gehad op het vertrek van Ruud van Nistelrooij bij PSV.

De krant wordt door vele PSV fans als hoofdschuldige gezien voor alle onrust. De gewenste rust is dan ook nog lang niet teruggekeerd. Slechts winst in Alkmaar kan de rust rondom de club terugbrengen.

De chef voetbal van De Telegraaf en zijn mensen hebben slechts hun werk gedaan dus van een beschuldigende vinger kan en mag geen sprake zijn. De ontstane onrust is in de basis begonnen bij een lekkende zaakwaarnemer of meerdere zaakwaarnemers. Wel moet gezegd worden dat sommige uitspraken van de voorman van de voetbalafdeling van de Amsterdamse krant met een korreltje zout moeten worden genomen. Driessen weet los van het brengen van feiten ook geregeld graag zijn persoonlijke mening te verkondigen.

Het zogenaamde sneeuwbaleffect lijkt nog niet uitgewerkt te zijn. Want Valentijn Driessen verwacht namelijk dat Xavi Simons aankomende zomer vertrekt bij PSV. De journalist ziet na het vertrek van Ruud van Nistelrooij geen reden voor de twintigjarige spelmaker om te blijven. Zijn conclusie is zwart-wit te noemen en gestoeld op een eigen mening.

Driessen verwacht dat er verder nog het nodige staat te gebeuren in de spelersgroep van PSV. “Luuk de Jong is wel zo’n beetje einde verhaal en ik denk dat Xavi Simons nu helemaal weggaat. Wat heeft hij daar nog te zoeken?”, speculeert hij bij Vandaag Inside. Simons plaatste woensdag een dankwoord op social media, waarin hij vol lof over Van Nistelrooij sprak.

De ochtendkrant maakte onlangs melding dat André Ooijer en Fred Rutten, de assistenten van Van Nistelrooij, ontevreden waren over de werkwijze van de voormalig trainer. Driessen licht toe hoe het verhaal over de ‘klagende spelers’ is ontstaan. “Wat gebeurt er: dat verhaal verschijnt in de krant en opeens komt er een dynamiek op gang dat er ook binnen de spelersgroep een hoop weerstand is tegen Van Nistelrooij.”

Driessen gaat verder. “Toen kwam dat onderhoud, dat is aangevraagd door de directie met de spelersraad: hoe bevalt Van Nistelrooij, gaan we wel of niet door met hem? Toen is de bal nog veel sneller gaan rollen”, stelt Driessen vast.

Volgens de journalist was de schade na het lek niet meer te herstellen. “De vertrouwensbasis is dan weg wanneer je geen vertrouwelijke gesprekken kan voeren. Daar past hij voor. Hij ziet er ook geen aanleiding meer in om de zaak recht te breien. Hij is heel principieel daarin. Hij zegt: met mensen die ik niet kan vertrouwen, wil ik niet samenwerken. Dat is morgen of overmorgen ook het geval. Daarom wil hij die wedstrijd tegen AZ niet in.”

Driessen zegt wel te weten waar de spelersgroep zich aan ergerde wat betreft de trainer. “Wat ik ervan begrijp was het een solistisch optreden van Van Nistelrooij. Bij de spelers is het de onduidelijkheid die hij schept, af en toe een beetje zweverig. De ene keer ga je die kant op, dan deze kant, dat zorgt voor verwarring. Die verwijten zijn geuit in een vertrouwelijk gesprek tussen de spelersraad van PSV en de directie van PSV. Dat is nu op straat komen te liggen.”


Vorig artikelVIDEO | Zo veroverde Jong PSV de prestigieuze Premier League International Cup
Volgend artikelMet Twente – PSV en Cambuur – PSV in gedachten, lijken de woorden van Willy van de Kerkhof de harde waarheid te zijn

2 REACTIES

  1. Wat een negativiteit altijd van dhr. Driessen. Ophitsen en aanwakkeren lijkt in zijn functieomschrijving te staan. Eigenlijk ook niet raar als de Telegraaf je werkgever is. Hoezo wordt aan dit soort mensen zulke macht toegekend? Bij roddelbladen neem je toch altijd alles met een korreltje, kilo’s, zout…

  2. Ik zou niet weten welke rol Driessen gehad moet hebben als buitenstaander maar het is weer eens duidelijk dat zijn negatieve aard omtrent PSV hem weer eens parten speelt. Het lijkt mijn beter als hij zich bezig houd met 020 en niet anders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in