Home Nieuws De Telegraaf wijst naar Peter Bosz: ‘Simons mist emotionele connectie die hij...

De Telegraaf wijst naar Peter Bosz: ‘Simons mist emotionele connectie die hij met Van Nistelrooij had’

2482
0

Rondom de transfer van Xavi Simons wordt als vanzelfsprekend ook het opstappen van Ruud van Nistelrooij erbij gehaald.

Op trainersvlak begeeft PSV zich al wekenlang in rustig vaarwater maar dat was een week voor AZ – PSV wel anders. Ruud van Nistelrooij besloot een kleine week voor AZ – PSV de PSV deur achter zich dicht te trekken en dat had nogal zijn weerslag op de spelersgroep. Het is bekend dat Ruud van Nistelrooij en Xavi Simons prima door één deur konden met elkaar.

Het was John de Jong die de transfer van Xavi Simons naar PSV een jaar geleden op zijn conto kreeg geschreven maar feitelijk was Ruud van Nistelrooij de grote spil achter de spectaculaire transfer van Xavi Simons naar PSV. Dat John de Jong daarnaast flinke leugens wist te verspreiden is weer ander uiterste maar daar is al genoeg over gezegd. Dat heeft de club niet goed gecommuniceerd, zoveel is zeker.

Binnen PSV deed Ruud van Nistelrooij er een jaar geleden alles aan om Simons te overtuigen. De twee bouweden een sterke band op, die plots doorgesneden werd na het opstappen van de trainer in het voorjaar van 2023. Het opstappen van Ruud van Nistelrooij kwam hard aan bij Xavi Simons, met wie hij een vertrouwensband deelde. De Telegraaf denkt zelfs dat het vertrek van Simons naar Paris Saint-Germain één van de redenen is dat Simons

Volgens de krant voelde Simons de ‘emotionele connectie die hij had met Van Nistelrooij, de trainer die hem zoveel kansen gaf en belangrijk maakte, niet met Peter Bosz.’ Dat mag met recht opmerkelijk worden genoemd.

Een andere reden die de De Telegraaf geeft is dat Simons indruk maakte met zijn professionaliteit en bevlogenheid en dat te weinig zou terug zien bij zijn ploeggenoten. Of het verhaal van De Telegraaf op waarheid berust valt nog te bezien want er wordt deze dagen van alles uit de kast getrokken rondom Xavi Simons.

‘Het was een bevlogenheid die Xavi in onvoldoende mate bij zijn ploeggenoten zag en die hem deed twijfelen of PSV en de Eredivisie de ideale omgeving vormden om zich door te ontwikkelen richting Europese top’, klinkt het vanuit De Telegraaf.


Vorig artikelSimons transfer houdt Europese media bezig, PSG doet Spurs voorstel en United meldt zich
Volgend artikelBevangen door de commercie bleek Xavi Simons om 14u alleen commercieel nieuws te delen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in